Бригаде студената у радној акцији


Студенти универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву показали су протеклих дана висок степен хуманости и солидарности, помажући у санацији подручја погођених поплавама, изјавио је предсједник Уније студентата Републике Српске Предраг Говедарица.

 

 

Република Српска 30.05.2014 | 08:00
Бригаде студената у радној акцији


Он је данас у Добоју, прије почетка велике студентске радне акције, истакао да је поносан на студенте,
који су протеклих дана помагали угроженом становништву Српске.


Говедарица је навео да су службе Саобраћајног факултета у Добоју потпуно уништене, те да ће студенти, у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Српске, бити распоређени тако да, осим помоћи институцијама, буду на располагању и домаћинствима којима је то потребно.

"Данас смо у Добоју и Шамцу, а и даље ћемо помагати и одазвати се сваком позиву", рекао је Говедарица и напоменуо да је на завидном нивоу сарадња студената са локалним заједницама и становништвом угроженом поплавама.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Младен Амовић рекао је да је протеклих дана у радним акцијама помоћи угроженим подручјима учествовало 2.500 студената са бањалучког Универзитета. Он је додао да је протеклих дана формирана студентска бригада уз подршку кризног штаба Универзитета, а коју чине све студентске организације овог универзитета. Амовић је напоменуо да је  више хиљада студената чистило Добој и да су од надлежних добили похвале, јер је урађен велики посао.

"Од првог дана катастрофе, ми нисмо могли остати равнодушни, самоиницијативно смо се организовали и добили подршку од Републичког штаба за ванредне ситуације, а формиран је и Кризни штаб Универзитета у Бањалуци, који нам је давао логистичку подршку, која нам је омогућила да реализујемо ове акције", каже Амовић.

Према његовим ријечима, студенти са бањалучког Универзитета до сада су учествовали у радним акцијама на територији Бањалуке, Челинца, Приједора,Модриче, Шамца, Добоја. "План је да се акције наставе.


У љетном периоду планирамо да се опет организујемо и дамо подршку обнови Републике Српске и помоћи нашем народу", рекао је Амовић. Укупно 600 студената са два јавна универзитета у Српској учествоваће у акцији чишћења поплављених објеката и јавних површина у Добоју и Шамцу.

 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ОРА

30.05.2014 06:47

Тито - партија - омладина - акција

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

30.05.2014 06:54

Ма да, Миле као долази! Дајте молим вас, не падајте на ове фолове, зна се ста је иза овога. Обицна политицка игра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

добој

30.05.2014 07:21

Прњаворцанка ако вец тако мислис добро би било да се и ти ухватис метле и лопате па се мало и ти политицки играс. Ја јесам вец три пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

30.05.2014 07:24

Свака цаст за ову дјецу.а ви сто све стављате у политику паметније је да урадите несто корисно за овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦТОЈАХ

30.05.2014 07:25

Слети баја хеликоптером са брендираном лопатом, све у плавом акцијаском одијелу, мало млати около док га не усликају, па опет у хеликоптер и назад у реалност у којој свакодневно удара по сиротињи и постеном свијету. Трпили смо све ове године, истрпицемо и до 12. октобра. Даце Бог да се ријесимо ове посасти која је гора од поплаве и земљотреса заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

30.05.2014 07:31

Прњаворцанка де нам објасни

ОДГОВОРИТЕ
Name

радни акција

30.05.2014 07:44

Требало би се вратити у 50-те и поново покренути радне акције

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

30.05.2014 07:51

Колико видим, ове лопате сто носи овај младиц, су зашиљене и прије личе за неко копање него за чишћење.Зар је дошло дотле да немају ни одговарајућих лопата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

30.05.2014 07:57

Кад су биле ОРА нико од партијаса и функционера није долазио да ради и да се "увлаци" бригадирима и бригадиркама, па ни ТИТО. Долазили су и обилазили трасе, прицали са бригадирима, питали ста им треба... Нису бригадири и бригадирке били тако "ниски" па да им казу хајте и ви лопате се ухватите... Тако и Додик... Не треба теби лопата, вец телефон у руке и прицај са дрзавницима и осталима на који нацин земљу извуци из кризе... Пусти лопате нама обицним људима, јер нису сви за лопате, као сто нису сви ни за политике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

30.05.2014 08:01

да ли це и Додо цистити или само присуствати,ах да па он је предсједник знаци доце гледати,ако додје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

30.05.2014 09:00

Свака цаст за ову омладину,кукамо стално да млади неце ниста да раде а ево видите сада,

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

30.05.2014 09:15

Бригаде студената!? Оставите дјецу на миру ПОДИГНИТЕ НАС СТАРЕ ДА РАДИМО ТЈ ЦИСТИМО ЗАР ТРЕБА ДА И ОНИ ОБОЛЕ То је млада биљка која није крива низаста оканите се ДЈЕЦЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.05.2014 09:18

У добоју градјани неце да цисте а долазим други. Цак нападају људе које цисте и возе смеце камионима свирају итд. Залосно а истинито

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

30.05.2014 10:58

Зашто код нас кад неко несто добро уради мора да се претвори у нешто негативно!? На крају крајева ми старији смо дозволили и направили од државе то што јесте. Да сам млад гледао бих сваку прилику да побјегнем из те земље. Свака част омладини!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

30.05.2014 11:55

Једино што се може рећи послије ових дешавање је да су нам дјеца боља од нас, хвала богу на томе. Све похвале студентима, ђацима и свим младим волонтерима. Дјецо хвала дали сте ми наду у боље сутра.

ОДГОВОРИТЕ