Поново уведено ванредна ситуација у пет села

Општински штаб Цивилне заштите у Братунцу поново је увео ванредну ситуацију у селима Жлијебац, Јежештица, Кравица, Коњевић Поље и Полом, с циљем оспособљавања оштећених путева да би могла бити организована берба и откуп малине, односно њен превоз до хладњача.

Република Српска 28.05.2014 | 18:10
Поново уведено ванредна ситуација у пет села

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је да је ова одлука донесена на захтјев савјета ових мјесних заједница у којима живи велики број узгајивача малине, које поплаве нису уништиле.

Он каже да се у овим селима, након поплава појавило више десетина клизишта, због којих су путеви до тих мјесних заједница непроходни за саобраћај.

"То представља посебан проблем малинарима, јер за неколико дана треба да почне берба тог воћа. Узгајивачи малине траже да се оспособе за саобраћај оштећени путеви, како би могли предати овогодишњи род
откупљивачима", рекао је Млађеновић.

Он је додао да ће расположива механизација наредних дана бити ангажована на санирању оштећења на локалним путевима у овим селима.

Одлуком Владе Републике Српске у Братунцу је прије два дана укинуто ванредна ситуација, која је због поплава уведена 15. маја.

Према подацима Штаба цивилне заштите, на подручју Братунца тренутно има око 130 клизишта, због којих је непроходна већина локалних путева у овим селима, као и регионални пут Братунац - Скелани, због којег је
одсјечена мјесна заједница Жлијебац.

Коментари / 0

Оставите коментар