Приоритет-запошљавање и нова радна мјеста

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредном периоду приоритет бити запошљавање и отварање радних мјеста, те да Србија постане најпривлачнија земља за инвеститоре у региону.

Србија 28.05.2014 | 13:20
Приоритет-запошљавање и нова радна мјеста

"Држава ствара законске оквире да то омогући", рекао је Вучић, који је у Сремској Митровици присуствовао потписивању уговора о преузимању објекта између компаније "Лувата СРБ" и "МИВ два инвест".

Вучић је навео да ће од 1. јула важити нове пореске олакшице, према којима ће држава плаћати порезе и доприносе за 75 од 100 запослених, да би се подстицало запошљавање, али и прилив страних инвестиција, пренијели су београдски медији.

Он је истакао да је Србија добро мјесто за улагање и изразио увјерење да ће то препознати и други инвеститори. Вучић очекује да ће у цијелој земљи бити смањена незапосленост, што ће много зависити и од
локалног руководства.

Мултинационална компанија "Лувата", која је дио "Нордик капитал групе", чије је сједиште у Лондону, бави се производњом измјењивача топлоте за аутомобилску и грађевинску индустрију.

Планирано је да ова компанија ове и наредне године запосли 200 људи.

Вучић је посјетио и дио савског кеја, на коме је проведена одбрана од поплава града Сремске Митровице.

Коментари / 0

Оставите коментар