Лажни спасиоци краду по Обреновцу

Полиција ухапсила двојица лопова који су се претварали да су спасиоци и користили туђу несрећу у поплављеном Обреновуц за лаку зараду.

Србија 28.05.2014 | 11:13
Лажни спасиоци краду по Обреновцу

Чак се медијима хвалисали "херојским делима" спасавања.

Полиција је претходних дана идентификовала бар двојицу лажних спасилаца који су, наводно помажући у евакуацији житеља поплављеног Обреновца, из њихових домова односили новац и драгоцености, пишу "Наше новине".

Идентификован двојац се притом и хвалисао и представљао као спасилачки тим а чак су и поједини медији извештавали о њиховим "херојским делима".

Испосатавило се да су "спасиоци" од раније позанти оргнима реда.

Полиција је ухапсила З.В. због сумње да је крао по становима евакуисаних Обреновчана, а за К.М. у чијем је стану боравио сумња се да је био свесни јатак. исти тај К.М. у појединим двеним новинама је представљен као велики спасилац Обреновчана.

Детектив Божа Спасић каже да су назови спасиоци вероватно били извиђачи који су другим лоповима дојављивали где би могли да имају добру ловину, а да се чак иде дотле да "спасиоци" прво евакуишу станаре а онда се врате да им оплачкају тај исти стан.

"Када се ради о криминалцима не можете никада имати поверење у њих а они неће бити 'мирни' за време трагедија. С друге стране људи ни не могу бити сигурни да су покрадени или им је бујица однела имовину", каже Спасић.

Дарко Трифуновић са Факуилтета за безбедност каже за "Наше новине" да је лично присуствовао покушају крађе "спасилаца"при евакуацији у Обреновцу.

"Док смо спасавали баку из једне зграде видео сам тројицу који чекићем лупају врата стана. Прво сам мислио да спасиоци па сам питао ко је остао заглављен у стану а они су ме опсовали. Нису се уплашили ни када сам повикао 'стој полиција' јер су мислили да нисам наоружан. Тек када сам репетирао пиштољ побегли су и то глисером", каже Трофиновић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар