Цвијановић: Ситуација се поправља, хране има довољно (ВИДЕО)

У два града и шест општина је још на снази ванредна ситуација, али ће крајем седмице вјероватно бити мањи број општина у којима ће на снази бити ванредна ситуација, рекла је премијерка Републике Српске, Жељка Цвијановић, након састанка са представницима Цивилне заштите Републике Српске.

Република Српска 27.05.2014 | 18:42
Цвијановић: Ситуација се поправља, хране има довољно (ВИДЕО)

Ствари иду набоље, а Влада је усмјерена на нормализацију стања у пострадалим општинама, тврди премијерка. Теку активности на чишћењу и одвозу смећа, па се у скоријем времену очекује завршетак те фазе, каже Жељка Цвијановић.

Установе у Добоју раде, а у Шамцу ће то, каже, ићи спорије, јер се и вода дуже задржала. Увјерава и да нема проблема у снабдјевању храном, те да оне општине и градови који тврде да нема довољно хране нису благовремено доставиле захтјеве за истим.

Ниједна мина након поплава не потиче из минског поља, јер од 296 уклоњених само три експлозивне направе је избацила поплава, али стање на 10 до 15% минских поља није идентично као  прије поплаве, што се
манифестовало у наносима земље и муља, или је поплава однијела дио минског поља.

Донесена је препорука да локалне заједнице ослободе мале предузетнике такси за одјаву радњи за
обављање самосталних дјелатности, као и такси за издавање дозвола за изградњу стамбених јединица.

Најављено је формирање тзв. фонда солидарности, у којем би била прикупљања средства за поплављене, али тек након усвајања закона о таквом тијелу.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Вељко Лашки

27.05.2014 17:32

Ако дође до успостављања Фонда солидарности, предлажем да Баја први уплати двије милијарде, а ја ћу дати од себе мјесец дана добровољног рада и храну сам за себе обезбједити! ПОШТЕНО??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипа

27.05.2014 18:37

Господјо министарко онда људи лазу па гледамо снимке

ОДГОВОРИТЕ
Name

исмет

27.05.2014 19:26

Министарко уведите порез за срусене куце угинулу стоку као манекени дајете изјаве све по задњој моди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

27.05.2014 20:29

Када сам прочитао наслов помислио сам да је неко премијерку упитао : Шта има код тебе ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеца

28.05.2014 05:29

Зенска главо за тебе је најбоље да сто прије поднесес оставку и да нестанес са малих екрана и да пустис овај народ да прогледа својим оцима толико си се згадила овом народу са том твојом демагогиом да се никад неби требала појавити у јавност ја бозе мој туге од политицара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

28.05.2014 05:45

Како год кога! Код Вас има сигурно! Обидјите терене како треба па видите стварно стање! Немојте се само сликати и правити рекламу себи, то народ не мозе руцати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈованБЛ

28.05.2014 05:53

Премијерка одговара на питање ста има код ње! Ово са стварним стањем нема везе! Да ли је Влада свјесна да хране није било довољно ни прије ове ситуације? Оцигледно да није, а и засто би. Сви смо се вец навикли да они мисле искључиво о себи, а за народ их бас брига!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маријана

28.05.2014 07:03

За вас мозда има, али исто тако има народа који нема. Али, уосталом, брига вас за народ. Једино што сте допринијели у овој теској ситуацији је рекламирање. Брука Владе РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевчан

28.05.2014 07:35

Са својим лажима сте направили нови потоп...

ОДГОВОРИТЕ