Строга контрола на улазу у Крепшић и Вучиловац

Сва лица која буду улазила у брчанска насеља Крепшић и Вучиловац од данас ће бити подвргнута строгој контроли дежурних екипа да би било спријечено изношење или уношење разних ствари и предупријеђен настанак заразних болести, закључила је Влада дистрикта.

Босна и Херцеговина 25.05.2014 | 14:03
Строга контрола на улазу у Крепшић и Вучиловац

У дежурним екипама, које буду контролисале улазак у ова два насеља, биће и припадници полиције, санитарне инспекције и љекари.

Шеф Владиног Одјељења за здравство и остале услуге Анђа Николић рекла је да је епидемиолошка ситуација на подручју дистрикта и даље стабилна, али да у наредних пет дана слиједи критичан период.

Градоначелник Брчког Анто Домић рекао је да се не препоручује људима да дуже времена бораве у Крепшићу.

Главни инспектор дистрикта Сенада Гарић рекла је да је синоћ отпремљено више од двије и по тоне угинулих животиња у кафилерију у Инђију, односно да је у посљедња два дана пронађено и одвезено више од четири тоне животињских лешева.

Када је ријеч о становништву евакуисаном са угрожених подручја, шеф Одјељења за расељена лица, избјеглице и стамбена питања Рифет Мујановић рекао је да се већина смјештених у спортској сали Гимназије "Васо Пелагић" противи да буду премјештени на друго мјесто.

Он је додао да ће, уколико пристану, у наредна четири дана бити премјештени у три двоипособна и у четири мања стана на подручју дистрикта.

Влада дистрикта на данашњем ванредном засједању упозната је са захтјевом Свјетске банке, Европске комисије и УН за давање сагласности на утврђивање методологије за процјену штета од поплава.

Водостај Саве на подручју дистрикта данас је опао за 20-ак центиметара у односу на јуче.

Коментари / 0

Оставите коментар