Шамац: Општа мобилизација становништва

Штаб за ванредне ситуације у Шамцу наредио је мобилизацију радно-способног становништва на подручју општине ради чишћења поплављених подручја.

Република Српска 25.05.2014 | 17:41
Шамац: Општа мобилизација становништва

Наредба се односи на мушкарце од 18 до 60 година и на жене од 18 до 55 година.Према овој наредби, врши се и мобилизација трактора, машина и других радних возила која су власништво грађана.

За провођење наредбе задужени су чланови Штаба којима ће асистенцију пружити службеници Полицијске станице Шамац и припадници Оружаних снага БиХ.

Предсједници савјета мјесних заједница обавијештени су да приликом требовања и подјеле хране за мјесне заједнице воде рачуна да у складу са наредбом о мобилизацији храну не достављају радно-способном становништву које није ангажовано на чишћењу општине.

Требовање и подјела искључиво ће бити вршена за потребе дјеце и радно-неспособног становништва.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мудро

25.05.2014 12:06

Овако смо ми на Неретви.Поцели ми гуме да једемо са свабског камиона кад наидје Тито и казе:"ста радите то?Оставите гуме рањеницима ви здрави мозете и фелге јести".Нити цу цистити тудје,нити ми треба васа хрна.Од..те од мене само.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ихххх

25.05.2014 12:10

Колико имате људи сто из будзета примају плату да раде ово. Сто их не натјерате да бар једном зараде плату? Војска, полиција, разне слузбе за путеве, комуналци, комунална полиција, паркинг сервиси, разна обезбедјење... Опстинари нека иду цистити. Само народ знате тјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам вас било

25.05.2014 14:47

За велике пројекте и масне провизије ангажују се тајкунске фирме. А сада када треба радити џаба нека ради народ. Пошаљите Станковића и све оне који су убирали пинку за вађење шљунка из корита ријеке Босне и Саве па нека они рашчишћавају. Када би издвојили само 1 промил од онога што су покрали Шамац би био Бањалука. Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ихххх

25.05.2014 14:49

Ихххх је један велики беспослицар и битанга. Срам те било. Па сви тамо и раде,и војска, полиција, студенти. Само ти не радис. Отидји у Самац и дај свој допринос умјесто сто критикујес, а ни не знас ста се тамо десава.

ОДГОВОРИТЕ