Шта је Путин обећао Додику?

Милорад Додик, уз хор режимских медија, данима је најављивао сусрет са предсједником Русије Владимиром Путином: док су воде давиле, док су људи тонули, док је стока цркавала, док су градови уништавани - најважнија вијест био је тај сусрет.

Република Српска 25.05.2014 | 20:50
Шта је Путин обећао Додику?

Толико је то битно било да се могло очекивати да ће, након састанка, ескадриле руских теретних авиона зацрнити небо изнад Републике Српске и обасјати наше душе и лица и села и градове, јер стиже помоћ толико велика да ће поплаве, колико сутра, бити само ружан сан.

На крају, након вишеструких најава, које су у сјену бациле све страдање стотина хиљада потопљених, до састанка је наводно и дошло.

Саопштио нам је то дописник СРНЕ Милорад Додик који је истакао да су се у Санкт Петербургу срели Милорад Додик и Владимир Путин, који је обећао помоћ у санирању посљедица катастрофалних поплава, које су задесиле РС.

"Путин је упознат са страдањима која смо имали због поплава и изразио саучешће. Захвалио сам се на помоћи коју је Руска Федерација дала, што је за нас било важно не само материјално, него и са становишта моралне подршке. Разговарали смо о финансијској подршци коју је потребно дати Српској у наредном времену. Мислим да је сада извјесно да ће неке досадашње процедуре и застоји који смо имали бити брже ријешени", рекао је дописник СРНЕ Додик, додајући да ће наредних дана бити вођени разговори у влади о подршци и рјешавању тих процедура.

Из Додиковог извјештаја о састанку Додика и Путина нигдје ниједне цифре, ништа конкретно о стотинама милиона евра који су потребни РС да може размишљати о покушају изласка из страшног пакла у који је доведена епском елементарном непогодом, уз асистенцију власти која је већа катаклизма од потопа.

Након првог дијела Додиковог извјештаја, услиједио је турбо-обрт, јер нам је новинар Додик саопштио да су се Додик и Путин дотакли и руских хеликоптера. И то не једног већ два.  

"Разговарали смо и о томе како учинити бољим систем одбране од елементарних непогода. Постигли смо договор на највишем нивоу да за Републику Српску набавимо два велика хеликоптера, која могу да служе у оваквим условима и да могу да помогну у евентуалним пожарима, у превозу робе и путника", истакао је у свом извјештају Додик.

Из извјештаја дописника Додика лако је закључити да је Путин веома пажљиво разматрао поплаве које су задесиле РС, посебно рад хеликоптерских сервиса и, након бриљантне анализе, закључио да су нам потребна два руска хеликоптера.

Или је Путин “пао са Марса” када се бави са два хеликоптера или дописник СРНЕ лаже на чекрке. Биће да је ово друго, јер овакве вијести су у домену Приједорске лажијаде, а не озбиљних агенцијских сервиса.

Ах да, па нигдје Путинових сарадника, а ни Додикових, да хватају биљешке, мисли и договоре двојице свјетских лидера. Само некакав ћошак собичка и пар столица. Истина, могуће је да су све вријеме разговора провели на ногама.

Из читавог извјештаја новинара Додика дало би се закључити да су се Додик и Путин баш испричали, а не да су Додика довели у неку просторију, кроз коју је пролазио Путин, којем су рекли да треба једном грмаљу да пружи руку и настави са уобичајеним пословима, од којих зависи судбина Планете.

Путин је, као и сваки политичар од свјетског формата, научен од лобиста да на скуповима, попут оног у Санкт Петербургу, има на тоне ситне бораније, којима његов овлашни стисак руке, овјековјечен фото апаратом, може много да значи.

Грмаљи за то изврсно плаћају лобистичким кућама. И то народним парама.

Додик је много тога уложио у фотографију са Путином, али она се десила у вријеме страшне катастрофе у којој је његова власт показала да је не само неспособна, већ и спремна на поступке против сопственог народа.

Слика, за коју су он и његов ПР тим сматрали да ће му донијети у изборној години много користи, сада му је постала огроман баласт, јер је свједочанство о промашеној проруској политици, коју он води већ годинама и која Републици Српској није донијела ништа. Али из ње јесте итекако однијела, готово осамстотина милиона марака кроз послове “Оптима групе”.

А Рафинерија у Броду, која је Русима поклоњена чиста, без дугова, сада је задужена преко пола милијарде марака.

Зашто се “Оптима група” није нашла међу водећим донаторима у РС?
Зашто то није “Гаспром”, са чијим се директором Додик такође усликао, и који нам је саопштио да ће РС “добити гаса колико јој треба”? Па наравно да ће добити гаса колико јој треба када то и плати.

Другачије неће ићи. И сва та прича око Јужног тока у РС је једна најобичнија лаж, јер та милијарде долара вриједна инвестиција не прелази преко територије овог ентитета, што би значило да ће у буџет због те чињенице дотећи и новац.

Не, већ се једино може очекивати да руска фирма одвоји једну цијев/крак за БиХ/РС како би нам гас испоручила као крајњим потрошачима.

Шта је ту толико чудо и шта је ту успјех политике РС? По тој логици, “Кока кола” је један од најважнијих партнера, јер већ деценијама продаје своје производе у РС. Да не причам о “Аргети”, “Дукату” или било којем другом произвођачу брендираних производа.

Међутим, Гаспром за разлику од Кока коле” и “Аргете” има и услов - он поставља минимум гаса који се мора купити да би цијев окренуо ка овом ентитету. А РС не испуњава тај минимум, па је Додик у својој сулудој политици обећао Русима изградњу двије гасне електране, које су се показале толико нерентабилним да их чак ни Руси на својој територији не граде.

Све за лажну величину Додика и његовог ненародног и нељудског Режима. Немају за шлепер цемента, након што су све покрали, а граде гасне електране. И измишљају кракове. И плаћају прескупе лобисте да би себи обезбиједили фотографију, којом имају намјеру слагати народ.

Више то не пролази. Празна прича у ситуацији живота у Паклу не пије воде. Додик је још једном показао да му није ни до РС, ни до грађана, ни до њихових огромних проблема, већ само до себе и сопствене промоције. Због тога је три дана глуварио по Санкт Петербургу, да би стиснуо Путинову ручицу у некој канцеларијици и покушао то продати под свој велики утицај на свјетској сцени. Таман посла.

У свим озбиљним извјештајима из Санкт Петербурга Додика нема ни у фус ноти. Ни Републике Српске. И БиХ се једва помињала, а у фокусу је била Србија.

Србији сви помажу, са свих страна. Србија је озбиљна, воде је озбиљни људи, одговорни, морални, а не лажови.

Након минхаузеновског извјештаја новинарчића Додика о дешавањима у Санкт Петербургу, може се закључити само једно: Додику, а самим тим и Републици Српској, би било много јефтиније да се са Путином сликао у музеју воштаних фигура. Корист би била иста као и она из Санкт Петербурга. Нула!

Блог Васковиц линк

Коментари / 90

Оставите коментар
Name

Дрварцанин

24.05.2014 11:11

Мислим да је Вацковиц овим тексто погодио сустину... Висе су дали и скупили апотекари, пекари, рудари, итд... него сто је Русија и помислила да да у овој несреци... Дрзимо се ми нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

24.05.2014 11:13

Јос једном најискреније цеститке г-дину Васковицу. До те мјере прецизно и тацно је описана ова посјета да је велико питање мозе ли се икако боље и објаснити. Када нула оде негдје, ма гдје то и ским било, резултат одласка мора бити циста нула. Овдје је само проблем у којој мјери та нула потцјењује људе за које понекад казе да им је предсједник. А потцјењује их опасно, опасно много. Да ли је то недостатак у глави или је сила ударила у исту, вријеме це показати, до тада Васковицу свака ти цаст! Свака ти је златна, као код Његоса!! Удадај их директно у цело, главе им и нису ни за ста друго!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутсајдер

24.05.2014 11:15

55 милијарди долара је спуцао на ЗОИ у Сочију...Колико је уплатио РС и БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

макибл

24.05.2014 11:27

Браво Васковицу , нисам твој фан али убадас право у 'сриду'. Вриједјање интелигенције... Путин који иде у Кину да потписе 400 милијарди УСД вриједан уговор, разговара са Бајом о два хеликоптера?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старчевица

24.05.2014 11:36

Амери су послали 700000 долара, и подијелили 40-40-20, тако да је једна општина Брчко добила пола мање од оног што је добила Република Српска и ФБиХ. Толико о њиховој помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

24.05.2014 11:41

Васковићу, 1/1 све.Баја ће "набавити" хеликоптере - наравно нашим параме... Једном профитер - увијек профитер

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПС

24.05.2014 11:52

Стизу два хеликоптера за сликање по поплављеним подруцјима. Да није залосно било би смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Добој

24.05.2014 12:01

Па Додик и од Путина и од целог света мозе добит једино слику за успомену. Цели свет зна да је Додик највеци криминалац на Балкану који је покрао свој народ и довео на руб пропасти. Многи наси људи по целом свету зеле да нам помогну, али нико неце да уплацује новац Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

24.05.2014 12:03

То бисте ви жељели да знате, шта је Путин обећао Лемију. Па ево вам кур.ц бандо лоповска. Свака част Миле што си им узео ингеренције у БН и Добоју над хуманитарном помоћи покрали би као што су послије рата покрали од ове биједе све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тале

24.05.2014 12:14

Увалиће нам брдо шећера из тамо неких складишта. =Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОВРАТАК ОТПИСАНИХ

24.05.2014 12:26

Како Вас само није срамота да се препуцавате у овом времену и у данима ове катастрофе.Не правадам никога, него кривим све вас политицаре, лопове, лазљивце и вјерне борце одане за свој дзеп. Сви до једног који сте у политици ове насе мале земље, не мислите на јад и тугу насих суградјана него задовољно трљате руке у нади да цете украсти јос несто. Сит је овај народ СНСД, СДС као најјацих и оних којих следе у овом лоповлуку. Искрено се надам да це се наци неко ко це повести овај народ у борби против криминала, корупције и осталих васих злоупотреба. Били сте на власти година и ниста нисте уцинили, ови су на власти сад и исти су као и Ви, не кити те се Вуцицевим радом и не прави те поредјења са њим и Србијом, они мозда јесу на правом путу. Медју Вама сигуран сам да не постоји особа која мозе тако несто да уради, али у народу сигуран сам да постоји кадар који це бити мудар да донесе промјене, и крене напред без Вас али и СНСД! Сад само скрецете народу пазњу са истине, борите се за власт и ниста висе, сутра би Вам прва реценица била "ОСТАВИЛИ СУ НАМ ДУГОВЕ НЕМАМО СРЕДСТАВА ДА ВАМ ПОМОГНЕМО", ""НЕ ЗАБОРАВИТЕ ТАКО СУ И ОНИ ГОВОРИЛИ ПОСЛЕ ВАС""- постована господо ЛОПОВИ из СДС И СНСД! Објавите коментар ако сте демократе и борите се за овај народ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

24.05.2014 12:27

Ево сад и Тузле кренули камиони Помоц за Орашје и Шамац ( Македонци ) нису из Русијје стигли већ од комшија из МАКЕДОНИЈЕ , и требао би Баја јавно да каже да га боли истина... Грђани ове земље су сад показали да могу заједно и да требају једни друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

добровољц 1991

24.05.2014 12:27

Бог на небу а Путин на земљи, даће бог а Миле ради на томе да Путин буде наш предсједник а Српска аутономна република у Руској федерацији. Васковићу и остали љубитељи ЕУ и НАТО знам да вам није лако али тако је Бог одлучио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

24.05.2014 12:33

А ста смо то ми помогли Русима па да они помазу нама,једино сто смо издавали Русе,ко је подржао Русију око Украјине од насих политичара нико Србија се сакрила иза неутралности,Меркел наредила па нек сад она помаже,Руси имају преца посла од зајебанције са нама неспособним и неодговорним

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЗБУРГ

24.05.2014 12:35

Браво Васковицу свака цаст !

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан б.лука

24.05.2014 12:39

Ја јос увијек волим америцку питу него руско г....Тито је био бог богова

ОДГОВОРИТЕ
Name

босандјерос

24.05.2014 12:47

ОБЕЦО МУ ЈЕ К...Ц ОД ОВЦЕ ЈАЛОВИЦЕ ЕТО СТА ЦЕ ДОБИТИ А И АКО ЈЕ НЕСТО ОБЕЦАНО ТО НАРОД НЕЦЕ ВИДЈЕТИ ...... ПС ЉУДИ ЗАЈЕДНО ДО ПОБЈЕДЕ СКИДАЈМО ОВА ГОВНА ДА НАМ НЕ СМРДЕ ВИСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

24.05.2014 13:13

Питање свих питања КО ЦЕ БИТИ ДОДИКУ ПРОТИВ-КАНДИДАТ???? Сви знамо да опозиција то назалост јос нема у својим редовима??? Сви мрзимо власт која нас је покрала до гаца али за кога гласати??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер

24.05.2014 13:13

Додик је краљ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛЦАН БОY

24.05.2014 13:20

ДАЛИ ЈЕ МОГУЦЕ ДА НАМ ЈЕ ОНАКВА МУТНА ВОДА РАЗБИСТРИЛА МОЗАК СВИМА, АКО ЈЕСТЕ ОНДА ИМА НАДЕ ДА ЈЕДНОМ ПОСТАНЕМО ЉУДИ А НЕ ПОДАНИЦИ ,ПОЛТРОНИ,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјешно

24.05.2014 13:29

Како се могу поредити они који су направили огромну пљачку са некима у политици за којима не звече звона, како сте присталице Баје некоректни и неправични и ненудите нове снаге, вјероватно хоћете да обесхрабрите већину људи да не изађу на изборе и тако задрже фаталног Бају профитера и дезертера, зар немамо неког часног човјека, неможе то бити?? Да нема човјека који храбро указује на сву промашену политику Баје и ових изгубњених 9 година, да су сви демагози који бране неодбрањиво, који су слијепи на ноторне чињенице, шта може да се очекује?? Промјене су отвориле наду за боље у Србији, па зашто и ми да не покушамо?? Поздрављам храбре људе као неке новинаре, као Глигорића и сличне. Кукавице нека несугеришу ништа. Баја је један манипулатор и кукавица, побјегао је из рата када смо већина браснили своје породице!! Зар то само за себе некима није довољно???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир

24.05.2014 13:41

Процитао сам у Независним да је Македонија која је једна од најсиромаснијих земаља у Европи послала 200 тона хране помоци и 137.000 евра. Русија је досада послала 37 тона.Сам Путин има довољно новца (око 40.000.000.000 долара)да нас св ију мозе купити.Ако су нам Руси стварно пријатељи као сто писе у појединим медијама онда за њих није ниста да нам помогну барем са пар милиона јер су економска сила.Мозда се не разумијем у политику и медјународне односе али премда нисам погодјен поплавама сваки Македонац кога сретнем или ако им затреба мозе рацунати на моју помоц и захвалан сам им ради тога сто су помогли мом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

24.05.2014 14:02

Овако ја кад одем да гледам а Јану.Поведем зену да ме слика и цекам тренутак да Јана направи паузу.Насмјесим јој се,зена скљоцне...јос јој казем хвала ти,као бомба си.А Јана док се окрен и не сјеца ме се уопсте.Тако и овај нас саторски пјевац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

влатко

24.05.2014 14:02

РЕКАО му марш у Босну,заврни рукаве и ради,срам те било не кради и не проси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

24.05.2014 14:19

Цитам коментаре на wебу БНТВ вец неколико дана и могу само да констатујем да је свуда исто. На жалост, у ФБИХ (и ако могу рећи и за РС) нема особа које би зауставиле криминал, успоставиле обострано задовољавајуће заједничке системе и повеле ову државу ка нечем бољем бар да наша дјеца имају неку наду у будучности. Скептик сам због политичара, а народ са ових простора и регије је био и биће увијек један народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

24.05.2014 14:23

Васковића за ПРЕДСЈЕДНИКА. Одавно нешто умније нисам прочитао.Доле додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

24.05.2014 14:26

За 2-3 мјесеца видјецемо како це се власт показати према угозеном становниству. Тада моземо осудјивати или похвалити, а писати сада ове бљувотине је крајње некоректно. Ово је испит за власт и пустимо да у октобру добије своју заслузену оцјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајдин_Коњиц

24.05.2014 14:48

Поздрав аутору текста, морам признати да се дивим, ако ничему другом, него самој чињеници да неко има храбрости изнијети истину на видјело, сав тај јад и патетику око трчања до "великих пријатеља". Слична је ситуација и у Федерацији, онај мафијаш и лажов већ шаље љубавне јадиковке Ердогану, а Господин осуђени криминалац такођер држи сукњу Јосиповићу...препуштени смо сами себи, баш као што смо и увијек били, а колико год зла да су донијеле ове поплаве, бар су у том погледу биле нам свима корисне, да схватимо како нам је комшија најближи, како нам 20 година говоре да не можемо заједно, док се богате на нашем труду и уништавају сваку заједничку институцију. Држимо се скупа људи и поздрав људима Бијељине, Добоја и других градова и села који су цијелој БиХ показали и доказали да ту живе људи са срцем, без обзира коме и како се молимо. Бити грађанин требало би бити битније од свих других ситница по којима се разликујемо. Изградићемо бољу БиХ ми, обични људи скупа када отјерамо ове ретарде који паниче сада јер смо схватили да можемо заједно! Наставимо се међусобно помагати и уважавати, а лажови који нас двије деценије воде у пропаст ће кад тад одговарати. Позз свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

24.05.2014 15:10

Свака цаст пресједнику додику.мислим да је овај састанак са путином био заврсни ударац за овакве какав је писац овога текста.свака цаст додо мајсторе.народ је уз тебе сто це мо показати и на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

24.05.2014 15:13

Мозда Путин зели да му баја да гаранције у виду (хипотеке)па тек онда да му прузи помоц увези поплава..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалиста

24.05.2014 15:31

свака помоц је добро досла ал да небуде; тресла се гора родио се мис:

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

24.05.2014 15:38

Отисао је Додик у Санкт Петерсбург да се слика са Путином и успут добице аутограм..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

24.05.2014 16:33

Нема потребе хвалити текст г.Васковица када поменути новинар на свом блогу представља сустину новинарства у РС. Ако редовно пратити његов портал, свака нова вијест била је поцетак бројних полемика и расправа, цак и у народној скупстини РС. ртвБН, те портала слободан.васковиц и курузовина, ниста друго не пратим вец пар мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игy

24.05.2014 16:46

ВАСКОВИЦУ КАПА ДОЛЕ. МАЕСТРАЛНА И ИСТИНИТА АНАЛИЗА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

у праву је Миле

24.05.2014 16:53

највеци проблем ових поплава заиста јесте сто хеликоптерски сервис није имо довољно капацитета,имо је само 2 хеликоптера на располагању тако да је само он и премијерка Зељка мого да лета около и народу даје моралну подрску и све остало,није цак било ни за Игора радојицица Који је моро да буде цијело вријеме код куце и није обисо ни једно забацено село које је сатрала поплава,није успио спасити ни један мањи градиц цак ни неко село ко сто је баја сам спасио до пола Добоја (за ону другу половину РТРС није објавио како су се они спасили ал за ове остале је било у видео) сто знаци да ако Путин не прода та 2 хеликоптера бице катастрофа и то тотална.Путин му се је толко инаце обрадово да му је обецо да це колико сутра да додје ко волонтер да цисти Добој све са великом лопатом,само це Миле морат да јави да није какав из федерације да га не би отјеро према Маглају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутсајдер

24.05.2014 18:14

Потписујем, Ајдине, све си објаснио, окренимо се себи, а не имагинарним пријатељима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бец

24.05.2014 18:16

Кога је брига у ово вријеме за уписаног додика и путина. Људи се боре за зивот а нама се сервира ста су прицали додик и путин! Теско само народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

24.05.2014 18:36

Ево шта је нама изјавио: СРНА - 26.08.2012 16:32 ТРЕБИЊЕ – Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је изјавио да ће у буџету за наредну годину бити планирана средства за набавку два хеликоптера од којих ће један бити лоциран у Херцеговини, те најавио помоћ од 30.000 КМ за пожаром угрожена подручја и ватрогасне јединице у Требињу. хттп://www.независне.цом/новости/бих/Додик-Српска-купује-два-хеликоптера-155920.хтмл

ОДГОВОРИТЕ
Name

путар

24.05.2014 18:37

Зато су нам овакви путеви кад се баје возе хеликоптерима !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срба

24.05.2014 18:58

Потоп РС је знак да опозиција потапа власт у Октобру.Само што послије тога нема санације СНСД и његових партнера Социјалиста и ДНС. Видимо се послије политичког потопа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

24.05.2014 19:20

ТЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ БАЈА МЕРАЦИ ВЕЦ ТРИ ЦЕТИРИ ГОДИНЕ...СВАКИ ПУТ КАД ГОРИ НЕКИ ПОЗАР ИЛИ КИАДА СЕ ИЗЛИЈЕ НЕКИ ПОТОК, ПРИЦА СЕ О ХЕЛИКОПТЕРИМА ИЗ РУСИЈЕ... ПРВО РИЈЕЦ ЈЕ О НАБАВЦИ ПОЛОВНИХ ХЕЛИКОПТЕРА ГДЈЕ СУ ПРОВИЗИЈЕ НА ПРОДОЈУ ОКО 20-25%... ДРУГО ЗЕЛИ СЕ ИСКОРИСТИ НОВАЦ ОД КЛИРИНГА НЕКИХ ПРЕДУЗЕЦА КОЈИ ГОДИНАМА СТОЈИ У РУСИЈИ... А НЕКО РАСПОЛАЗЕ СА ТИМ НОВЦЕМ, ПА ДА СЕ ТО СВЕ ФИНО УПАКУЈЕ И "УВАЛИ" ЈАДНОМ НАРОДУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горки

24.05.2014 19:39

Доце помоц од Русије несикирајте се народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљ

24.05.2014 19:46

Сверцер длаку мјења али цуд никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација БиХ, Мостар

24.05.2014 20:07

Како себи Баја може дозволити да се онако нецивилизовано опходи према вашој новинарки? Како Баја онако пред камерама може ушуткавати свога тјелохранитеља, као да је овај малоуман? И како тај исти тјелохранитељ можем послије себи дозволити да онако дивљачки раменом одгурне вашу новинарку, као да је она нека пријетња за Бају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација БиХ, Мостар

24.05.2014 20:22

Баја, само да знаш Бошњаке не занима ко ће бити изабран за подпредсједника Републике Српске. Да ли ће тај бити из СДП-а или СДА, да ли ће добити 20000 гласова или 2000 сасвим је свеједно, свакако се подпредсједник ништа не пита. Видиш Баја, Бошњаци ће се на предстојећим изборима фокусирати на једну другу ствар, а то је да ти изгубиш предсједничке изборе. Џаба си одлучио да оном Зукорлићу не поништиш личну карту, како би се исти могао кандидовати и усисати Бошњачке гласове, али то се Баја неће десити. Запамти Бошњацима је свеједно ко ће бити подпредсјеник.Према томе ако буде резултат између тебе и твога протукандидата пола пола..., остало знаш.Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

24.05.2014 20:36

Ниста му није обецао Додик све сто казе лазе а никаква конкретна помоц није обецана то се јасно види по Додиковим изјавама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики лауда

24.05.2014 20:51

Миле оде то је сигурно!!! Ал ко це нам доци теско нама? Босиц...Цавиц...Иваниц. све гори од горег

ОДГОВОРИТЕ
Name

Столе

24.05.2014 21:00

Е моји СДС-овци Ви сте Републику и довели до утопљавања 2006. године кад су се били намерачили да са одузимањем надлезности у тој области утопе и саму сврху опстанка Републике Српске. Ја знам једно, а то је да су плате у школству, здравству, дрзавним институцијама биле 200-300% мање него у Федерацији БиХ у то вријеме него данас. Нпр: моја сестра која је била и сад је-наставница енглеског језика ту у Бијељини имала је плату од 150 а данас има 1150 КМ. Па зар вам није јасно да је Додик и његова екипа прво спасила физицки опстанак Републике а онда затим и озивјела институције система без којих- а сваком нормално обавјестеном цовјеку је то јасно, нема ни привредног а онда ни било којег другог опоравка.Проблем је сто ви не мозете да схватите да је ера социјализма просла а сходно с тим и брига дрзаве за вецину људи.Засто се барем мало не запитате засто вам локална власт ту у Бијељини није била у стању да направи паркинг гаразу ту у центру града које је успут и највеце ругло у граду па да онда из тих прихода финансира и улаже даље. Па не ћете ваљда рећи да вам је и за то предсједник Додик крив. Људи моји он вам је вратио достојанство само ви то не видите. На овом блогу је јос примјетно да има пуно Муслимана из Федерације Бих и гле цуда они су јако критицки настројени према Предсједнику Додику...а како и не били кад им је он испред носа украо сан о централизованој дрзави. Наравно, ја не мрзим никога и нека свако изнесе своје мисљење али оно није у складу са дневно-политицком ситуацијом у Републици Српској. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

отаздбина

24.05.2014 21:34

па зар моземо бити овакви људи само напред руси не ваљају а запад је бог јер су нам све унистили а ово је јос једна пропаганда

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

24.05.2014 21:45

брацо зар вам нису јасне поруке из федерације унистимо додика нема рс али видим да ови сто нон стоп пису воле проклети запад него своје светиње и вјеру православну срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни Баја

24.05.2014 22:19

Ноле је дао више од Русије. И свака му част...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИки

24.05.2014 23:08

Замолио бих коментаторе да провјере на порталима Руске Федерације ,као и министарства иностраних послова Р Федерације да ли је уопште дошло до сусрета Путин -Додик .Мени то није пошло за руком.Нема никакве званичне информације нити саопштења Р Федрације .Лично сам увјерен да није дошло до сусрета ни " На маргинама " .Немојте мени вјеровати али ви провјерите .Изгледа да је господин Васковић Слободан у праву .Поздрав свим људима добре воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грбавци

25.05.2014 00:01

Зашто ме ово подсећа на Адама Сукала?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мица

25.05.2014 05:32

од 300.000.000 руса досло у помоц 60

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

25.05.2014 08:00

Напред БН телевизијо. Раскринкај Додика. Ујединимо се. Не требају нам ентитети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислис??

25.05.2014 08:19

Мислис да це стати све сто си покрао у та два хеликоптера????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

25.05.2014 08:20

Гледам на резимској телевизији прилог о "великом" састанку Додика и Путина. Казу разговарали о политицкој ситуацији у БиХ, о могуцностима економске сарадње и о ситуацији у Украјини. Па болан Додик зар си скроз изгубио компас? У вријеме највеце катастрофе за Репубику Српску он иде с Путином разговарат о политицкој ситуацији у БиХ и о стању у Украјини. А на Путиновом изразу лица се јасно види колико је био вољан за ово плацено сликање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

25.05.2014 08:29

Несто ми говори да је овај прилог на РТРС о састанку Додика и Путина вец био припремљен прије ових поплава, а велики новинари заборавили измјенит садрзај прилога :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

иххх

25.05.2014 08:42

Столе-воле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

максимус

25.05.2014 08:49

Ово је сулудо, сад це русија бити крива сто Додик мисли само на своје интересе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хераклит мрачни

25.05.2014 09:48

Баја изгубићеш изборе, помири се са истином. Кад изгубис на изборима измоли ове своје да те инсталирају у дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

25.05.2014 10:41

Браво Васковићу за овај текст! Прије пар дана сам написао да ће Баја дебелим парама лобирати сликање са Путином. Читајући ове коментаре, видим да нисам усамљен у својим размишљањима. Суштина је у спиновању грађана да Република Српска нема опстанка и просперитета без Русије. Зна Баја да је потрошио мантре зване референдум, отцијепљење, муџахедини, непријатељи и издајници код грађана Српске више не пију воду, па је окренуо проруску причу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

25.05.2014 11:56

ја да сам босхњак из РС-а исте секунде бих гласао за дилдорада,само он мозхе унисхтити ту творевину,лм,лонг ливе дилдорад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Един

25.05.2014 12:47

Ја сам Босњак али се никад нецу слозити са појединим босњацима који тобозе позивају на укидање ентитета. Ентитети не смију никоме да сметају, нека их буде јос десет ако треба, само сто требају да сурадјују, да координирају, да нам се не би опет овакве страсне ствари десавале. Ми смо највецим дијелом били препустени сами себи. Руку на срце Босна без обзира на ентитете има најнеспособније политицаре у Европи а вјерујте ми конкурису и за најгоре у свијету. Мислим да људи који зиве у овој несрецној дрзави ипак заслузују боље. Нисмо толико лоси и покварени као ове насе гуликозе од властодрзаца. Не морамо се волити, данас се у овом сулудом времену ни родјена браца не воле али се требамо узајамно помагати, па комсија или сусјед ти је ипак преци и од родјеног брата јер ту увијек први у помоц прискаце. Док муслимани доцекају као бајаги брацу Турке, Срби Русе а Хрват Нијемце, нема нас нигдје. Ми смо ти који требамо зивот једни другима уљепсавати а не загорцавати. Ипак смо ми најслицнија три народа на свијету ако не и иста. Овдје никоме није и не смије бити тијесно, нико не смије на било који нацин бити угрозен а са оваквим мустрама и лоповима од политицара угрозени смо на залост сви. Хвала насој браци Македонцима који и оно мало своје сиротиње дијеле са нама да би нам помогли да презивимо ове страхоте. Брацо Македонци, захван сам вам до гроба и док сам зив настојацу да вам се одузим. Нема ту помоци без твог, то се сад у овој несреци показало. Нек сте ми зиви и здрави, ваљда цемо и из овога испливати, даце бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

25.05.2014 12:57

Интресантно!!!!! три -цетири посјете русији и увијек иста слика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

25.05.2014 13:01

Узас Додик само хода по Русији њега одмах послат на Голи оток, него сто треба да се брине о БОсни и херцеговини. Додик доле.....................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зрно_памети

25.05.2014 16:31

Питам се сад док помно анализирам ову фотографију како ријетко обраћам пажњу на детаље и здраво за готово прихватам оно што медији сервирају. Колико само има истине у ономе што Васковић говори, кад се политичари озбиљно састају обично су ту тимови савјетника, неријетко се сједи у стилским фотељама а близу је и мермерни камин. Ово заиста изгледа као сусрет успут, као да би Путин икад сјео на столицу коју у Фис-у можеш купити за 20 еврића. Ово баш изгледа као пресретање у ходнику уз невјешт покушај грљења, све од наших пара. Честитам браћи Русима на продаји сва хеликоптера у расходном стању, нама желим мало памети како нас неби шишали сточари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максим

25.05.2014 16:36

Примјетио сам да Додик и БН нису у добрим односима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељка

25.05.2014 18:19

Пе Бибер, Слажем се да је Додик краљ, па бих те замолила да му даш маму како би ти био краљевић! позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воздра

25.05.2014 19:25

И ови кад објаве вијест као роман да пишу може ли то у краћем садржају и пустите Додика путује народским парама а жртвовао Бијељину за Шабац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

25.05.2014 19:27

Продужни кабл (кинески) у десном ћошку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

25.05.2014 19:52

Јел успио неко процитати цитав текст?

ОДГОВОРИТЕ
Name

будала

26.05.2014 04:24

Волим Русе али цу због Додика поцети и њих да мрзим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бирач 3.дио

26.05.2014 06:12

Молио је он Путина да мало одложе излазак из рафинерија и Нестра, на начин на који су изашли Литванци из Банке и Бирача. Нама ће остати дугови, Милокраду пуни џепови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

26.05.2014 06:15

Свака цаст Додику бори се опет и трази а Руси су наса браца и увјек це нам помоци. Хвала им .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

26.05.2014 07:39

То Додили зивио сто год !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

26.05.2014 07:53

Ма људи то је бандит само такав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руски народ

26.05.2014 10:21

Руски народ јесте увијек био наш пријатељски народ. Али руски тајкуни су као и сви остали. Они не познају границе ни нације, познају само језик новца. Милокрад је у Русији молио да Оптима група остане у животу бар до избора. А онда слиједи руски (а и литвански) сценарио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

26.05.2014 10:36

Немојте само узалуд нагадјати кад немате појма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фантастичан текст

26.05.2014 11:28

Остварен напредак у сликању са Путином хттп://www.фронтал.рс/индеx.пхп?оптион=бтг_новости&цатновости=1&идновост=43461

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека тамо

26.05.2014 14:14

Грохотом се насмијем сваки пут кад чујем за руско-српско "пријатељство" :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

цкаља

26.05.2014 20:47

Кад је борба за власт просе од народа глас. Кад је борба за за народ просе од руса спас. Па цему нам слузи власт ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланм

27.05.2014 05:45

Ма ко више вјерује Додику...можда његова најближа родбина. Манипулатор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоца

27.05.2014 10:57

Додик је једини у свијету подржао без увијања Русију око питања Крима.Отуда му није требала никаква лоби оргабизација да се сретне са Путином.Путин зна то да цијени као што ће запамтити и "санкције" које му је увела Црна Гора.Веома гријешите по питану "озбиљне"владе у Србији,она је све само не озбиљна,ускоро ће се показати видљиво свима куда води,у робовласнички однос умрежен са ЕУ,НАТО,ММФ,СВЕТСКА БАНКА,МОНСАНТО-ГМО,ПАРИСКИ И ЛОНДОНСКИ КЛУБ...Србија се укрцала у брод на коме пише "Титаниц",управо испловљава, има још једну успутну станицу гдје може да се укрца и Република Српска заједно са БиХ.Србија је направила отклон од истока ка западу и тиме потписала себи смртну пресуду,али се надам да ће Додик сачувати Републику Српску гледајући на исток одакле се и сунце рађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боље је питање шта је Додик обећао Нато савезу

27.05.2014 11:08

Расмусен: Очекујем реализацију договора из Бањалуке о придруживању НАТО Додик је обећао Нато базу на Мањачи. Али зато су сви други за њега и његову премијерку (иначе бившу радницу Усаид-а) страни шпијуни и плаћеници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.05.2014 12:49

Већина оних који су овдје оставили коментар су страначке интересџије или ти користе ову ситуацију за политичко препуцавање. Не браним Додика али констатујем да нема те особе која ће га замијенити, а да већ није показала или ће показати исто понашање као и он и ојадити овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

27.05.2014 13:23

1. Драгане очито је да га браниш. 2. Ко год да дође ни да се упне из петних жила неће моћи да ојади овај народ колико га је ратни профитер ојадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

27.05.2014 15:22

СРНА ИНТЕРВЈУ МИЛОРАД ДОДИК, ПРЕМИЈЕР РС Како коментарисете Сесељеву изјаву да је РС под америцком окупацијом и да то не би било могуце да није српске неслоге, односно слуга, сто је вероватно била алузија на вас, Владу РС... - Цак и да јесмо, боље нам је под америцком окупацијом него да нам Сесељ кроји политику. Знаци, сматрате да је господин Попласен направио велику политицку греску тиме сто је позвао Сесеља на инаугурациони пријем? - То сто господин Попласен игнорисе препоруку Канцеларије високог представника за Босну, ствар је његове политицке процене и рекао бих сада политицке будуцности. Медјутим, због Сесеља пријем је напустио цео дипломатски кор, сто је дипломатски скандал који има далеко вецу тезину него сто је један Сесељ избацен из РС. Треба се запитати ко је уопсте тај Сесељ? Он је потпредседник Владе Србије. - Тим горе по Србију. Али, он нема права да овде прави неред и ја мислим да га је требало избацити и трајно му забранити да долази овде. Боље је сто га је СФОР избацио, инаце бих ја то урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоца

27.05.2014 18:08

Читајући коментаре први утисак је да се дебатује острашћено и на веома ниском ,чак примитивном нивоу.Када је у питању Додик, ја који сам рођен у Републици Српској ,а живим од 1979 г.у Београду уз то сам аполитичан,мислим да он импонује када га упоредим са снисходљивим политичарима у Србији и региону.Снисходљивим према западним бирократама који само издају налоге ,мада се то приказује као "преговори"итд...Додику се може замерити на крутом и недипломатском понашању али веома чврсто брани интересе РС од прозападних "дипломата".Тако он без устезања Јелка Кацина назива најпогрднијим именима обзиром на његове "заслуге"око YУ ратова,те га ЕУ повлачи из мисије у БиХ,а око истог Кацина политичари у Србији трчкарају.Мило у ЦГ се утркује да се додвори прозападним бирократама,пре него они и затраже било шта,стиче се утисак да покушава да им чита мисли и чини увек више него се очекује.Пример је трећи круг санкција које је данас увео Русији.То је само један пример.Мислим да Додик на спољнем плану добар избор док би на унутрашњем плану потребно да се коригује.Свима препоручујем да посете хттп://www.адванце.хр/ и увере се на ком нивоу дебатују неистомишљеници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјордје

27.05.2014 20:47

Изасла нова плоца Баја с Бакинаца

ОДГОВОРИТЕ