Отворено писмо Ђоковићу

Аднан Бурина, неуролог из Тузле, упутио је дирљиво, отворено писмо, у коме захваљује Новаку Ђоковићу, тениском асу, на свесрдној подршци народу у Србији и БиХ који су страдали у поплавама епских размјера, као и позивом страним медијима да буде извјештавано и помогнуто људима који су изгубили све.

Босна и Херцеговина 24.05.2014 | 08:02
Отворено писмо Ђоковићу

"Драги Новаче, кроз историју су се дешавале катаклизме и катастрофе. Нестајали су континенти, нестајали су народи... Нажалост, на овим просторима нам се недавно десила нова. Незапамћене поплаве у Босни и Херцеговини, Србији и Хрватској однијеле су многе животе, однијеле тешко стечене куће и домове, а донијеле бол и тугу. Као што увијек бива, прво су комшије почеле међусобно да се помажу.

Свијет је у почетку на кашичицу добијао информације, а онда си ти тај свијет узбуркао. Из електронских и писаних медија слао си искрену подршку свима којима је била потребна. И не само то, кроз одрицање новчане награде за освојени Рим у корист поплављених, само си додатно показао ко си ти заиста. Послије тебе, почели су неки спортисти да се слично понашају, али начин како си ти сам то урадио је да се не заборави, казе др Бурина.

Из медија си слао искрену подршку свима којима је била потребна, написао Бурина.
Можда су ми сметала твоја три подигнута прста након твојих побједа, јер су ме подсјећала на подигнута три прста неких других, брадатих, прљавих, који су славили силовања и убијања ту око мене. Међутим, три прста су твоје насљеђе и твој симбол, а због свог става, ничим натјераног, и без задње намјере исказаног на најхуманији начин достојан човјека, потрудићу се да те било гдје гледам уживо и тамо, заједно с тобом, након твоје побједе, и сам подигнем три прста теби у част. Браво, Новаче Ђоковићу!

С поштовањем, Аднан Бурина".

Ђоковић је својим поступцима и изјавама поново, барем привремено, ујединио народе на простору бивше Југославије.

Асошиејтед прес је у четвртак написао текст посвећен Ђоковићу у којем, између осталог, стоји да је Новак "одсервирао много побједничких асова, али никада тако јак као овај којим је, просто, ујединио народе Балкана".

Ђоковић је послије побједе у финалу Мастерса у Риму над Шпанцем Рафаелом Надалом донирао цијелу награду од око 500.000 долара за помоћ жртвама поплава, а његова фондација је, према наводима АП, сакупила још 600.000 долара. Дан касније организовао је и хуманитарни фудбалски меч у Монте Карлу.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бошњак Сарајево

24.05.2014 06:09

То је то подигни три прста у име вјере, помоци другима и љубави медју народима а не три прста у име прогона мрзње и убијања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

24.05.2014 06:25

Немозе без национализма па макар и умријели,господин је заборавио да је било прљавих и брадатих који су силовали и убијали а дизали два прста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

24.05.2014 06:33

Људска и спортска величина. Невјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

24.05.2014 07:02

свака цаст новаце. ти си драгуљ са балканских простора. само да је висе новака, било би нам много боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостарац

24.05.2014 07:17

Престаните извлачити из свега нешто што вас може као тобоже вријеђати. Као прво, наравно и НАЖАЛОСТ да је било оних који су убијали дижући два прста. Топ су злотвори и звијери који су српском народу наносили зло.Овај момак из Тузле није ничим желио њих аминовати.А сами знате колико је зла, управо у Сјевероисточном дијелу БиХ, посебно Подрињу направљено а да су увијек ти исти злотвори и звијери подизали три прста након тога. Можда је момак изгубио неког ближњег управо под тим сценаријем. Е па баш зато не извлачимо увијек нешто лоше из нечег добро, а Аднаново писмо је управо то. Канимо се глупости, помозимо како превазићи посљедице овога белаја што нас је снашло и које, што је најгоре, може нас поново снаћи од јесени.Знате и сами да у јесен и зими буде 10 пута више падавина. И још једном браво за Новака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

25.05.2014 16:24

Нешто нисам склон апсолутно вјеровати овом хећиму, стичем дојам да Србе не воли и да само цијени Новаков гест као иницијативу да се помаже свима

ОДГОВОРИТЕ