Москва ће наставити да помаже Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је руски предсједник Владимир Путин обећао да ће Русија наставити да помаже Српску да би што прије санирала штету од поплава.

Република Српска 23.05.2014 | 19:01
Москва ће наставити да помаже Српској

Додик је рекао да је на састанку са Путином у Санкт Петербургу, коме је присуствовао и министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров, било ријечи о свим сегментима сарадње Русије и Српске, који су се односили на низ политичких и економских, па и социјалних питања.

"Разговарали смо и о томе како учинити бољим систем одбране од елементарних непогода. Постигли смо договор на највишем нивоу да за Републику Српску набавимо два велика хеликоптера, која могу да служе у оваквим условима и да могу да помогну у евентуалним пожарима, у превозу робе и путника", истакао је Додик.

Он је рекао да ће то питање бити рјешавано у наредним седмицама и мјесецима.

"Предсједник Путин је подржао могућност да се нађе што је могуће коректнији услови за Републику Српску за такав аранжман", нагласио је Додик.

Он је додао да је евидентно да у ванредним ситуацијама најбоље помажу хеликоптери руске производње, који су у Републику Српску дошли из Хрватске и Словеније.

Додик је рекао да је Путин изразио саучешће за страдале током поплава у Републици Српској и жаљење због штете коју је Српска претрпјела.

"Предсједник Путин рекао је да је помоћ коју је Руска Федерација доставила није крај и да ће они наставити да подржавају и помажу народу Српске да би се што прије санирала штета од поплава, које су заиста направиле велике губитке", изјавио је Додик, који се са Путином састао данас у оквиру Економског форума у Санкт Петербургу.


Коментари / 17

Оставите коментар
Name

смјесни

23.05.2014 17:13

Ниста не вјерујем додику. Вјероватно су разговарали како да распродају и оно мало сто је остало..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само_реално

23.05.2014 17:22

Купиш Рафинерију у дугу и затјерас је у четири пута већи дуг, посаљеш авион нечега и сад гарант слиједи нова куповина нових ресурса. Руси сад воле лову више него ишта, ако ико мисли да ће дати милион а да не очекују нешто заузврат тај не прати дешавања. П.С. Занима ме да ли је неко од вас осјетио смрад зрака у Броду, то вам је сумпор са примјесама бог зна које хемије, осиромашени уранијум је мила мајка. Чик нек неко провјери раст канцерогених обољења тамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

23.05.2014 17:22

Мозе се сликати и смијати док Путин не види с којим криминалцем има посла. Не зна да великом Баји никад није доста и не зна мозда да је управо Баја ојадијо и осиромасио јадни народ. БАЈА мора пасти на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МаркоММ

23.05.2014 17:41

Ако је Путин обећао (мада он ништа још није рекао, ово све Додик каже а показало се да му се и не може вјеровати) онда може бити нешто од тога. Али само немој да очекујемо помоћ од ових Руса што Додик послује са њима.... Показала се њихова приврженост народу Српске кроз отпуштање радника, пропале пројекте и кредите са хипотеком на Електропривреду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снезана

23.05.2014 18:10

Бозе циме се он слузи. Био он тамо или не, Русија це помоци као и све друге дрзаве,ни висе ни мање него сто би помогла да овај није тамо био. Троскови пута и боравак је само додатни тросак у овој теској ситуацији. Постоје људи на нивоу БиХ који треба да преговарају. Баја се само улизује Путину, Вуцицу итд. Ко фол глуми неку велицину. А онда продаје м... за бубреге. Како гдин. комуницира са свијетом, тј. с људима имали смо прилике много пута видјети. Нека прода дио својих некретнина и нека помогне кад му је толико стало. Ми сви помаземо колико моземо, ако нисам тамо да физицки помогнем, новцем то радим. И да могу богдо јос висе, али се бојим хоце ли бити помогнути они којима највисе треба, мени није вазно како се ти људи зову нити гдје зиве нити којој вјероисповијести припадају. Цовјек је цовјек, нема разлике осим у муци, болу, тузи, среци и несреци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусанка

23.05.2014 18:21

Русија хоце,а нек и они из Владе помогну мало овом народу.Да видимо хоце ли се одреци и једне дневнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треско

23.05.2014 18:21

Ево га узеће два хеликоптера на кредит а народ ће да плаћа.Кад буде бјежао да стрпа фамилију таман у та два .Лоповчино једна прочитан си ти од Руса,не вреди ти што трчкараш тамо.ЕУ неће да те види очима,и нико на западу.Сви знају шта си урадио свом народу а сад су то још боље видили.Сад се показала твоја власт огољена покрадена РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

23.05.2014 18:23

Све похвале за пресједника додика.тако се бори за републику српску.а не само се завуци у своју спиљу и нападати и пљувати по свему и свацему као сто то неки стално раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

23.05.2014 18:32

Предсједниче,све си распродао, а пара нема, посла нема, становника у Српској све мање, систематски униставаш свој народ, да ли си свјестан тога, или не мариш, мислим да је ипак ово друго...можеш да идеш куд кога хоћеш,али напаћеном народу је све јасно, поготове послије ове катастрофе која нас је задесила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

23.05.2014 18:48

Не боји се Додик што губи изборе боли њега брига.Него када сиђе са власти боји се он мафије са којом је он пословао,а на овој позицији је он недодирљив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле,миле

23.05.2014 18:51

Јеси ли ти Путину објаснио да немаш робне резерве,да су одавно твоји играчи то покрали.Јеси ли му објаснио да немаш у влади више пара и да чекаш сад донације да и то похапаш.Јеси му рекао да си све распродао и све списко са тајкунима.Јеси му рекао да те није ништа срамота што си кобајаги председник голог опљачканог ентитета и што си завадио Србе,што си нас осрамотио у Србији, и још нас срамотиш гдје год кренеш.Јеси му рекао да си годинама председник само за општине где ти је партија на власти а да остале намјерно гураш у пропаст.Јеси му рекао да си кабадахија,да си некултуран,да си осоран,да прогањаш независне медије иако су најгледанији.Јеси му рекао да си ти ставио премијера учитељицу да ти полтронише на власти. Али можда он то све зна ? Било би добро да зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

23.05.2014 18:52

Браво Предсједнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста реци

23.05.2014 20:33

Умјесто да Руси ко прави пријатељи и пословни партнери сами додју на идеју да помогну он је присиљен да саље ургенције и малтене проси по свијету. А да је среце прогласили би ванредно стање на дрзсвном нивоу и сакупили све новинара и страних амбасадора па им показали колику смо трагедију просли а имали би и право на интервентну помоц из УН-а. Ал и ово је добро ако Руси ста дају Израелску донацију је моро сам да вецински исфинансира на руке министру им за корупцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимар неимар

23.05.2014 21:29

Волунтаризам, импровизација и блеф...

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

24.05.2014 01:33

Јеби те ви меине сви ако га је Путин уопсте и примио,ко да је њему битан један кокосар из Лактаса аје бре молим вас има Путин преца посла него да дангуби са једним Бајом ниста му не верујем а све је пред нама видецемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Посавина

24.05.2014 09:11

Не свиђа ми се како се Додик и Жељка понашају у овој кризној ситуацији. Максимално је користе за своју личну промоцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаја

02.06.2014 11:45

Хоце ако СНСД оде у политицку прослост!

ОДГОВОРИТЕ