Британци спасили 100 људи у Бијељини

Старац је одбио да узме воду јер је "има и превише у кући и дворишту", препричава вођа британског тима Ник Сирс.

Спасилачки тим из Велике Британије напустио је данас Бијељину, пошто су његови чланови у петодневној акцији спасили из поплаве 45 људи и евакуисали 58 житеља из поплављених кућа.

Република Српска 23.05.2014 | 10:25
Британци спасили 100 људи у Бијељини

Овај тим, састављен од 33 професионална ватрогасца, деловао је на територији од 16 километара квадратних на поплавама најугроженијем подручју уз реку Саву, објавиле су Независне новине на сајту. Британски стручњаци за спасавање у поплавама помагали су и инжењерима "Електро-Бијељине" на оспособљавању трафостаница неопходних за рад црпних станица на савским насипима.

Вођа тима Ник Сирс рекао је Срни да је од катастрофе са којом су се суочили у Бијељини за њих била гора само ситуација после земљотреса на Хаитију, где су били у спасилачкој мисији.

Сирс каже да га је фасцинирало то што дух народа није сломљен у овој катастрофи. Као анегдоту препричава како је старац на пункту за расподелу хране одбио да узме воду рекавши да је већ има превише у кући и у дворишту.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бн69

22.05.2014 20:10

Али су зато Руси послали Иљусина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

казанова

22.05.2014 21:56

ма ста казес 100 а нису закаснили,а досли после Фоцака кад су отисли куци а нису спасили никога ма смјесни сте

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

22.05.2014 22:06

Руси су послали Иљусина и помоц у људству у Србију. Свака цаст и Британцима сваку помоц треба поздравити и медији требају сваку помоц да једнако медијски третирају

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОФА Њемацка

23.05.2014 06:00

Ма какви Руси брате напацени они ни себи не могу да помогну да није насих људи који зиве у иностранству који су послали стотине камиона хране-воде -лијекова било би јос много горе. САМО СТО СУ ЉУДИ ОГОРЦЕНИ ЈЕР ОВИ НАСИ ЦАРИНЕ РОБУ И ПОЈЕДИНИ ВОЗАЦИ КАМИОНА НА ГРАНИЦАМА ПОГУБИЛИ НЕРВЕ И ХОЦЕ ДА СЕ ВРАТЕ, ПА ЗАТО АПЕЛУЈЕМО НА ВЛАСТ ДА УБРЗА ПРОТОК ПОМОЦИ. Молим БН ТВ да направи репортазу на границним прелазима да знамо како ствари стоје и то це подици морал људима који скупљају помоц у иностранству

ОДГОВОРИТЕ