Радојичић: У непогодама неопходна боља координација

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас у Брчком да су катастрофалне поплаве, које су погодиле БиХ, упозорење да је у ситуацијама елементарних непогода потребно да се успостави одређени ниво координације како међу ентитетима, тако и између локалних заједница.

Република Српска 23.05.2014 | 16:09
Радојичић: У непогодама неопходна боља координација

Он је упозорио да у оваквим ситуацијама, управо због недостатка добре координације у рјешавању проблема, једнострано предузете радње могу једној локалној заједници да помажу, а другој да одмажу.

Радојичић се данас у Брчком у одвојеним сусретима са предсједником брчанског парламента Ђорђом Којићем и градоначелником Брчког Антом Домићем упознао о ситуацији на подручју дијелова дистрикта који су погођени поплавама.

"Предстоји нам да сагледамо у којим ће сегментима дјеловања бити неопходно успоставити посебну координацију између ентитета и дистрикта. Мораћемо заједнички да дјелујемо сви у БиХ и у погледу обезбјеђења донација за санирање штета", рекао је Радојичић у Брчком новинарима након састанака.

Он је подсјетио да је у 20 општина у Српској проглашена ванредна ситуација, те напоменуо да је у тим локалним заједницама штету од поплава претрпило око 85 одсто становника.

"Размјере штета су, без увеличавања, на нивоу ратне катаклизме", оцијенио је Радојичић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Којић нагласио је да послије прве фазе спашавања људи, стоке и материјаних добара, предстоји можда и тежа фаза - збрињавање породица које су остале без крова над главом.

Домић је на конференцији за новинаре рекао да је у насељу Вучиловац 280 кућа под водом, у Крепшићу педесетак, уништене су огромне пољопривредне површине под пшеницом, кукурозом и другим житарицама и повртларским културама.

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дуле

23.05.2014 14:12

Ех то реци прво свом сефу који је и тебе понизио с тим да морас све да слусас ста казе бас као да те родио. Срамота Игоре за тебе постали сте исти као Велики Баја. ДИКТАТОР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слуцајно_ту

23.05.2014 14:16

Ако мисле сви народи боље да зиве нама је потребна боља координација на свим пољима не само сто се тице елементарних непохода, али изгледа да мора све да пропадне да би неки схватили да нас хускање од стране политицара са свих страна само води у пропаст и на крају нестанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола91

23.05.2014 14:21

Можда координација не би изостала када би ви у тим тренуцима оставили политику по страни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

23.05.2014 14:47

Јасно је свима да је потребна што боља координација. Жалост је у томе што сте искористили ову несрећу и страдање ''обичних људи'', за међустраначки обрачун - мислим генерално на политичке странке у Републици Српаској. Престаните са тим и окрените се спашавању ''обичних људи''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цане

23.05.2014 14:53

Преедсједниче, ево формуле за успјешну координацију: Држава-Ентитет(И)-Локална(е)заједница(е).Само је проблем што Баја неће ништа што у себи носи име БиХ. Као да је Република Српска у Русији..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папагај

23.05.2014 15:07

Сваки народ има вођу каквог заслужује! А шта је то босанскохерцеговачки народ код Бога згријешио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јузно Воце

23.05.2014 15:45

Имате ви бољу кординацију када је крадја сопственог народа у питању!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

23.05.2014 16:03

Е мој Игоре. Док некима додје из д...та у главу бице касно.Читајте бар ста вам овде народ куца, па размислите о томе. Власт у којој уцествујес појма нема нити ста ради нити ста це радити. Људи ви сте празна љустура. Нула. Ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

23.05.2014 17:08

Добро јутро Игоре овај се изгледа сад пробудио,поплаве су вец просле а ти се сад сјетио да је могло боље,ја мислим да сте ви утртили видио је народ овај пут како сте способни и одговорни, па сад несто као и ви да лапрдате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самсон

23.05.2014 18:32

Ова луперда од човика не иде у РС Бијељина је јаране 40км даље.Изгледа немате муда пред Мићу изаћи јер нисте урадили ништа а он се бар бори са народом против зла.Ал изгледа да сте нам ви највеће зло које нас је снашло.Већег полтрона и гмизавца нема од овог Радојичића.Марш битанго из мог живота.

ОДГОВОРИТЕ