Добој: Оспособљено 80 одсто служби града

У Добоју је поплављено око 12.000 домаћинстава, а највећи проценат градских институција оспособљен је за рад, изјавио је повјереник Републичлог штаба за ванредне ситуације за град Добој генерал Момир Зец.

Република Српска 23.05.2014 | 13:35
Добој: Оспособљено 80 одсто служби града

Генерал Зец је навео да су у 80 одсто случајева институције града оспособљене за рад, те истакао да се у "Добоју пуно уради, а мало види".

Он је послије састанка са члановима Градског штаба за ванредне ситуације рекао новинарима да се наставља одвоз смећа, чије ће уклањање трајати мјесецима.

Према ријечима генерала, велики број стамбених и привредних објеката је из разних разлога затворен, па уклањање смећа из њихових просторија тек треба да услиједи.

Отпад се депонује на градску депонију, која ће за прихват додатних количина бити уређена специјалним машинама из Бањалуке.

Генерал Зец је истакао да се траже и алтернативне локације да би се избјегле додатне тензије са узнемиреним грађанима.

Он каже да хране и воде има у довољним количинама, али постоје злоупотребе јер се снадбијевају и лица која нису поплављена.

Генерал Зец је поручио да ће бити одређених промјена када је ријеч о локацијама за прихват и складиштење хуманитарне помоћи.

Извор: СРНА

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

истоцно од сарајева

23.05.2014 12:13

Овај Зец је све и један полозај који је бранио изгубио. Из Мркоњица је побјегао а сада га црвени кмери ископали и промовису га за предсједника борацкекроз рад у Добоју. Народ испаста јер он је неспособан

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГ

23.05.2014 12:26

Видис како то иде кад СНСД предузме у своје руке само тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акександар Недић

23.05.2014 12:30

Стварно нема смисла ставити овакав наслов текста! Дођите у Добој па да видите какво је стање у Добоју, дођите у насеље Усора па питајте људе шта мисле о организацији и Зеца и Обрена! У Добоју је катастрофа, чисти се центар града да би се створила нека лажна слика како је урађено много а около људи плаћају да се одвезе смеће испред куће. Помоћ која стиже најчешће завршава код оних који и нису поплављени јер они који јесу су се позабави чишћењем кућа и не знају шта се уопште дешава. Позивам екипу БН ТВ да дође у насеље Водовод и лично се увјери у то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

23.05.2014 12:37

Прица се да се хуманитарна помоц не дијели да се ради хаос са помоци а помоц стизе са свих страна па какви су то људи који хоце да профитирају на тудјој несреци гдје им је морал хуманост то нису људи ста су они за то не постоји назив не боје се бога ницега свако ко се тако понаса добице по заслузи кад тад људи даноноцно цисте град а немају ста јести и пити градјани добоја треба да знају да помоц стизе са свих страна а гдје заврсава питање је велико треба ту цврста рука да ријеси те криминалце као у србији инаце пропаст јос веца од ове је неизбјезна тоне хране пропадају не дијели се ово је катастрофа и јос висе од катастрофе сјетите се само прије поплаве порез на непокретности је био 800 процената увецан гдје су те паре да ли то има игдје у свијету а своје куце и станове су грдјани једва зарадили и направили ко у таквој дрзави успије стеци куцу или стан треба га додатно наградити а не јос га опљацкати ово је хаос и јос висе од тога драги мој народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Усора Добој

23.05.2014 13:25

Овај зец нас јос висе унисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрисцанка

23.05.2014 13:38

Добојлија, теби би боље било да узмес лопату у руке и помогнес свом Добоју, него сто сурфас по интернету. Други ти цисте град. Нисте ни свјесни ста тек цека Самац и Бијељину, послије повлацења воде, колико посла. И докле цете се висе политицки дијелити. У несреци су сви исти, и дијелимо се на људе и нељуде. Елементарна непогода се не мозе спријецити, али мозе контролисати. Криве су и локалне власти, и власти РС и власти БиХ. Сви дијеле одговорност, јер се задњих 20 година ниста није радило и улагало у заститу од поплава. А то знаци да су сви политицари исти. Постоје и они које политика не интересује вец само опсте добро и да се народу помогне. Зато прво добро размислите прије него сто несто написете, Бог све и види и цује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Православка

23.05.2014 14:20

И јос једна информација, сто се тице хуманитарне помоци и то за васе добро, цисто да науците за убудуце. Црвени крст је медјународна хуманитарна организација, и свака дрзава има само један национални Црвени крст, који се даље дијели на регије, опстине, итд. Они су невладина организација и нико им не мозе наредити ста и како да раде, апсолутно су независни. Могуце је да се и они сами нису снасли у тој ситуацији. Неопходно је да ЦК Добој тразо помоц у људству од Републицког Црвеног крста,које це координирати у подјели помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

23.05.2014 14:24

Политика је курва убила је бомба сви смо ми исти иста смо ми сви гована СНСД,СДП,СДС,СДА,СББ,ДФ,ХДЗ,ПДП,НДП и многи остали

ОДГОВОРИТЕ
Name

гледам снимак

23.05.2014 15:28

надјите на yоутубе сникад :) како у року 5 минта поплави добој , људи моји за то ттреба неко да одговара , без икаквог упозорења ВАЛА буквално поплави град , без икаквог упозорења :С ста је радила власт ? препустени смо сами себи ...нек нам је бог на помоци !! ХИТНО НА СУД ОДГОВОРНЕ знало се да це доциииии

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар Недић

23.05.2014 16:29

Не знам како нико ништа не предузима везано за Роме који иду од куће до куће и као скупљају "отпад" а у ствари гледају има ли шта за украсти. Полиција је скроз заказала по том питању! Изгледа да неко чека да падне мртва глава јер људима су живци на ивици а појединци вребају прилику да нешто украду од оно мало сиротиње што је остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

23.05.2014 17:43

Са СНСД-ом Добој цека јос веца катастрофа! Нема ту помоци, ово је класично прикупљање политичких поена на рачун тудје несреће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ВРС

23.05.2014 23:43

Генерал Зец је грађевински инжињер и др наука школован у нашој лијепој бившој Југи. Толико о "неспособности"... Само они који нису били на првој линији могу тако причати, јер је био са нама војницима од првог дана у рову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

24.05.2014 07:42

Он није Зец него зечић, а репић је заборавио бјежећи из Мркоњић Града. Толико о његовој способности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Средоје

24.05.2014 07:54

Свако ко ради за Додика и Снсд је криминалац или зели да постане криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озрењак

24.05.2014 08:21

Е Жељка, како си наивна, па посла Зеца међу добојске хијене, па они су Зеку разбуцали за ноћ. Очигледно није свјесна ко влада Добојем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спортиста

24.05.2014 08:23

Генерал Момир Зец је магистрирао елементарне непогоде, поред тога је градјевински инзињер и итекако је потребан, цовјек је стварно струцан и образован. Нама су потребни сада образовани људи као он, који знају како у оваквој ситуацији помоци. Генерал је добар и постен цовјек, који ово ради да би помогао свом народу, политицкибникада није био оријентисан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

добојлија

24.05.2014 08:31

Ми не можемо сами очистит оволики град, из Бањалуке која није пострадала није нам нико дошао него раја из Тешња, Грачанице и Сарајева. ХВАЛА КОМШИЈАМА. Смрт НАЦИОНАЛИЗМУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

24.05.2014 09:50

Генерале Мајевица је уз тебе, а ти МГ мора да си бјезао из рова па те је Зеко затворио у цорку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

24.05.2014 11:01

Како мозете прицати да нема никога из Бањалуке, људи који раде узимају слободне дане да иду цистити Добој, студенти иду, долазе људи и из Новог, Дубице,Кнезева. Највеце критике иду Добојлијама који су закљуцали станове и пију кафе по бастама. Јадан народ који је страдао.

ОДГОВОРИТЕ