Нема опасности од даљег изливања ријека

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић истакао је да се водостаји ријека, које су плавиле Републику Српску, благо повлаче и да више нема опасаности од додатног изливања ријека, чиме је у Српској прошла прва фаза угрожености од поплава.

 

Република Српска 22.05.2014 | 13:50
Нема опасности од даљег изливања ријека

"Још има подручја која су подводом и из којих се она јако споро повлачи. То су прије свега општина Шамац и бијељинска села низводно према Рачи, Бродац,Батковићи, Остојићево, Велино Село, све до границе са Србијом",рекао је Јовичић на ванредној конференцији за новинаре у Бањалуци.Он истиче да је у Добоју на терену велики број теретних возила анагажованих на чишћењу града, као и утоваривача, а ангажован је и велики број цистерни за прање улица.

"У претходна два дана очистили смо велики дио града, а очекујемо да ћемо до сутра из града извући сав кабасти отпад, очистити већи дио улица, након чега креће дезинфекција, дезинсекција и дератизација", рекао је Јовичић. Дио терентних возила,каже Јовичић, данас ће бити упућен на подручје Шамца, како би кренули у асанацију терена са кога се вода повукла.

Јовичић је напоменуо да ће данас одржати састанак са министрима здравља и социјалне заштите и пољопривреде, шумарства и водопривреде, с циљем да се формирају стручне екипе које ће радити на брзом отклањању угинуле стоке на подручју Семберије, формирању анималних гробница и склањања лешева, како не би дошло до заразе.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

УГ

22.05.2014 11:53

Напријед министре, понос си УГ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

22.05.2014 12:03

Јовицицу, добар си, али си на погресној страни која броји 10 породица ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

22.05.2014 13:24

Једина свијетла тацка владе је овај министар Јовициц. Ријетко постен цовјек, али дефинитивно на погресној страни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц.ЦАПАЈЕБО

22.05.2014 15:56

Нек си ти себи и Чубриу излио паре од набавке службених аутомобила и купио стан код Малбаше у Бањалуци :-Д!!! Искривила ти се и уста од лагања :-Д!

ОДГОВОРИТЕ