Док се становништво гушило власти Српске одбијале помоћ БиХ

Министарство сигурности Босне и Херцеговине сматра неутемељеном изјаву предсједника Народне скупштине Републике Српске Игора Радојичића, а који је оцјењујући координацију свих нивоа власти у овој кризној ситуацији навео да се “власти БиХ понашају као да се поплаве дешавају негдје у Монголији”.

Република Српска 22.05.2014 | 10:50
Док се становништво гушило власти Српске одбијале помоћ БиХ

Министарство сигурности сматра како је неумјесно повлачити овако неутемељене тезе и на тај начин безуспјешно покушавати да се прикрију властити неуспјеси и сакрије погрешна процјена и одлука власти РС да се и након великог броја позива према надлежним институцијама Републике Српске не успостави одговарајућа комуникација са Оперативно-комуникацијским центром БиХ 112 Босне и Херцеговине.

 
Путем овог центра, као што је познато јавности, већ првог дана по избијању поплава, интервенцијом хеликоптера ОС БиХ у Шековићима када је спашено 12 живота од чега 6 дјеце, почела је проведба мјера заштите и спашавања, првенствено људских живота кориштењем властититих расположивих капацитета, те координацијом међународне помоћи, односно употребом хеликоптерских јединица ЕУФОР-а, Републике
Хрватске, Републике Словеније и бројних међународних спасилачких тимова.

Нажалост, упркос упорном инсистирању и настојањима из ОКЦ-а да се успостави сарадња са институцијама РС, а првенствено представницима Републичке управе цивилне заштите, та комуникација никад није у потпуности остварена!
 
План је био да ентитетске Управе цивилне заштите, пошаљу своје представнике у Оперативно-комуникацијски центар БиХ 112 гдје би заједно са представницима Министарства сигурности, ОС БиХ и других институција координирали активности на пружању помоћи, те прикупљали и размјењивали информације са терена посебно
оне везане за подручја гдје је помоћ најпотребнија и тако на директан начин учествовали у спасилачким активностима које су координиране из овог центра.

 
С обзиром да се то није догодило, темељем медијских извјештаја и позива грађана из Републике Српске који су од стране свих институција система тражили помоћ, у директној комуникацији са појединим начелницима општина реализиране су бројне акције спашавања и слања свих видова помоћи. Одмах по успостави комуникације са начелницима општина, у Бијељину и остатак Семберије те Посавину упућиване су
хеликоптерске јединице,  војници ОС БиХ који су на терену одиграли кључну улогу у изградњи и спашавању насипа, те спасилачки тимови из Мостара, Бихаћа, Фоче те тимови из Републике Хрватске, Велике Британије, спасиоци из Словачке, Словеније, те више екипа рафтинг и ронилачких удружења са подручја читаве Босне и
Херцеговине.
 
Након тога, у најугроженија подручја Посавине, Семберије, те Добоја и Брчког послане су веће количине хране, воде, те медицински пакети, агрегати, пумпе за воду и друге неопходне потрепштине.
 
Активности су вршене кориштењем стандардних оперативних процедура пружања помоћи и она је упућивана према приоритетима у најпогођенија подручја БиХ на транспарентан начин о чему постоји обимна документација. 

 
Да су се представници институција РС правовремено одазвали позивима Министарства  сигурности БиХ, односно упутили своје представнике у ОКЦ БиХ не би било простора за било какве шпекулације.  Овако,
када се узме у обзир чињеница да је Влада Републике Српске упутила представнике у ОКЦ БиХ тек 21.05.2014, што значи тек седмог дана након највеће природне несреће која је погодила Босну и Херцеговину, сви политички обојени наводи да је Министарство сигурности направило неку од процедуралих или функционалних погрешака, бесмислени су.
 
Активности Оперативно-комуникацијског центра БиХ 112 бит ће настављене све док за њима буде исказивана потреба на терену.

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Миленко -Црњелово

21.05.2014 15:37

Сви хеликоптери и оно сто сам видио овдје у Бијељини било је из БиХ. На страну све иза нас,али овдје да није било Сарајева и странаца катастрофа би имала веце размјере. Једини хеликоптер је био онај који је возио Зељку и Милорада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузивот

21.05.2014 15:41

Ја стварно не знам кад це власт сватити да се мора зивљети заједно ,друкције не иде засигуррно. То је историја показала......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо поштар

21.05.2014 15:48

Да је њима вода до грла, прихватили би они. А овако, ј...ш народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн69

21.05.2014 15:50

Овог Додика треба одмах у затвор. ОВО ЈЕ СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

21.05.2014 15:52

Власт Републике Српске смијенити и у затвор са њима. Имовину им одузети и улозити у опоровак Републике Српске. Зао ми је људи у Републици Српској и БиХ. Мене политика висе не занима и никада нецу гласати за било кога. Мој предсједник је у Хагу и он нам је направио дрзаву. А ста ова власт ради???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

21.05.2014 16:43

Рекох ја, Добој, Тузла И Бихац, требају направити посебну административну једницу у БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареска

21.05.2014 17:55

Ови са власти су неспособни да зиве а камоли да воде дрзаву у овако теском стању.Под хитно нека оду .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛЦАН БОY

21.05.2014 18:17

АКО ЈЕ ИСТА ДОБРО У СВЕМУ ОВОМЕ ЈЕ ТО СТО ЈА КАО БОСЊАК ОСЈЕЦАМ ИСТО ЗАЉЕЊЕ ПРЕМА СВАКОМ ЦОВЈЕКУ ПОРОДИЦИ ИЛИ ДЈЕТЕТУ , ПОЗДРАВ БН ПОСЛЕДЊОЈ ЛИНИЈИ ОДБРАНЕ ИСТИНЕ У РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

21.05.2014 18:19

И онда ми кажу да не можемо живјети скупа с Муслиманима и Хрватима! Фуј, гади ми се ова наша политика мајке ми!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

21.05.2014 18:41

Поносан сам на чињеницу да смо ми сарајлије скупљали све што смо могли,од хране за бебе па до флаширане воде и све слали као помоћ за СВЕ настрадале а не само грађане Федерације.Нисмо захтјевали или одвајали помоћ само за СВОЈЕ (а који су то моји?) Поносан сам на свог рођака,пилота ОСБИХ који је спашавао ЉУДЕ,од Бјељине,Шамца па до Маглаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе помози

21.05.2014 18:42

Гледа ли неко ове сектасе на РТРС???Па сатрасе се хвалеци се медјусобно.Како цете робијати само да знате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДасеВласинедосјете

21.05.2014 18:45

Орузане снаге БиХ су и српске, није то помоц из Сарајева вец помоц дрзаве БиХ и војске којој припада и српски корпус, као и све сто је на дрзавном ниво...инаце, браво Срби, свака цаст, видим да су вам бацили буву да се глодјете, и то у овом тренутку...горе смо подијељени него народи еx Yу док се иста распадала...цијела Федерациај бруји само о Милету, Зељки, Обрену и то је захвљуцуци вама који се кољете, а истовремено ни један поилтицар у Федерацији није урадио апсолутно ниста за страдале (Зељка и Миле су бар хеликоптером посјецивали угрозене, ови нису мрднули, укљујуци Лагумдзију, Беванду, Бакира, Комсиц - нису мрднули из својих топлих домова!) али о њима нико не говори, јер сте се ви упецали па се глодјете...ево овај Обрен, градонацелник Добоја казе да смета Милету јер оно води "пробосанску" политику...ма браво, Срби, прије 20 година сте страдали и гинули и након силних зртава једва добили ту Републику Српску, а сад им је предајте на тацни...није ово ствар национализма, хвала свима који су помагали, а помагали су Босњаци Србима, Хрвати Босњацима, Срби Босњацима итд...и свака цаст, то је позитивно, цовјек је цовјек ма које вјере био. Али то није ралог да се овако пецате и губите оно сто сте крваво у рату стекли, користи се ова несреца да би се направило ново уставно уредјење...у памет се, брацо Срби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

21.05.2014 18:49

Ево из Сарајева идемо прекосутра довести храну..Нема питомијег и вриједнијег народа од Бијељинаца, зато их кркани и папани с власти не "миришу"..Поздрав раји и видимо се у петак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

син крагујевачки

21.05.2014 18:53

Ја сам знао да је влада Републике Српске корумпирана и неспособна, али да је оволико безобзирна према људима који су се борили и који су створили ту исту Српску, то не могу да верујем. Али тако је то, гинули су најбољи, да би владали најгори. Надам се да ћемо сви заједно из овога свега изаћи јачи и паметнији. Пуно поздрава из Крагујевца за све људе у Републици Српској и Федерацији БИХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки Градиска

21.05.2014 19:40

Гледам на тв поплаве. На срецу нас је обисло. Ја стварно немам појма ција је ста надлезнос. Да ли локала или републицке власти. Али пратим и РТС. Кад погледам те људе у Србији сто воде те неке слузбе, њихове министре, ово код нас је као вртиц. Кад упоредис њихове министре са насим па људи моји добро ми хљеба имамо. Нас је само бог сацувао. Све нас је могло однијети да нас нико зив нема упозорити. Ако нико није знао за Добој да це га полавити, логицно је да це из федерације из Добоја сва та вода доци у Самац. Или сам ја глуп... не контам ја то. Да ли је неко требао урадити несто у Самцу???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силвер

21.05.2014 19:47

Памет у главу народе, немој те се продавати за ситне паре и печење уз пјесму Милокрада Ронхил Додика! СНСД је зло које се мора што прије искоријенити из Републике Српске! Апсолутно им није стало за народ и њихове животе,то се најјасније видјело нажалост у овој катастрофи. Бојим се да ће и овај новац од донација завршити на рачунима лопова из СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војник

21.05.2014 20:17

Гдје сте коментатори? Откуд интернет на насипу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

21.05.2014 20:22

логика,да је прихвацена координација са ОКЦ-ом неби се могла потопит Бијељина да Додик спаси Сабац,овако је само он могао да одлуцује

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир тузла

21.05.2014 20:29

нека нам је бог драги на помоћи да ово прође да се народи не пате да се свако врати у своју кућу и семберци и посавци и сви остали па да извућемо поуку шта нам је радити даље поздрав свим народима и народностима и у бих и србији и хрватској несрећа никога није обишла ДАМИР ТУЗЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕМБ

21.05.2014 20:38

Стизу паре стизе помоц ваљда цемо и ми несто од тог имат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варда

21.05.2014 20:45

Да ли су иста донирали КУСТУРИЦА И МОНИКА БЕЛУЦИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

21.05.2014 20:47

Да ми је сад да видим Додика како каже да ће нас отцијепити јер се не може живјет с Бошњацима и Хрватима. Ево, показали су да може и треба и мора да се живи заједно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

21.05.2014 21:12

За Зоки Градиска: У праву си Зоки,висе смо сазнали преко БН Радија него од Владе Републике Српске. Они појма немају засто су ту гдје су!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

глуп или паметан незнам висе ста сам...

21.05.2014 21:29

драги моји муслимани..хрвати..православци и сви други....хајмо једном прогледат на ове насе сслијепе оци..хајмо стат једни уз друге отјерат ову гамад са власти...хајмо драги моји зивјети...хајмо насој дјеци крух у руке дати....неиде ово вако висе...нема висе водја муслимана хрвата православаца...све би они нас за пет фенинга продали само да је њима горе добро...а све ово могу радит нама док се ми ситна руља и бједа,гледамо космо како се зовемо и којем се богу молимо...ХАЈМО ИХ СВИ СКУПА ОТЈЕРАТ...кад ми станемо једни уз друге ма ста они говорили они це сами отици...кунем вам се то у којег год бога хоцете...а кад их растјерамо ето онда и федерације и републике српске и свега...нек свака куца буде дрзава за себе небитно ал тад цемо зивјет и имати и нецемо се патит..дјецу цемо на прави пут извести то сви зелимо...па ког це тад бити дрига из које си дрзаве кад зивис радис и имас..ЉУДИ МОЛИМ ВАС СВИЈУ ХАЈМО ПРОГЛЕДАТИ ХАЈМО ЈЕДНОМ СТАТИ ИМ УКРАЈ..А ТО МОЗЕМО САМО ОНДА КАД НЕБУДЕМО СЕ ГЛЕДАЛИ ПРЕКО ИМЕНА И БОГА КОЈЕМ СЕ МОЛИМО...МОЗЕТЕ МЕ МРЗЈЕТ ПРОЗИВАТ КАКО ХОЦЕТЕ АЛИ ДОК ОВО НЕ УРАДИМО БИЦЕМО ЈАД И БЈЕДА КАО СТО СМО И ДО САД БИЛИ...СВАКО ВАМ ДОБРО ЗЕЛИМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сеј

21.05.2014 21:40

Додика лопова само паре занимају, како да покраде и да сакрије свој лоповлук преко ових поплава.. зато хоце да паре иду на једно мјесто то јест у његов дзеп, па да он дијели коме ста хоце... и гледам крију, неце да прицају како су босњаци притекли први у помоц.. у Добој су рафтери досли цак из Бихаца.. !!! Тесањ воде и хране послао.. ал дзаба кријете обицан народ зна праву истину.. !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

саша

21.05.2014 21:43

Ево гледам "да не кажем" Момира Зеца. Па људи божи докле ће нам испирати мозак овакви људи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

21.05.2014 21:53

Хахах, ал се насмија ово за Кустурицу и Белуцци. Додик је дао милионе пара Кустурици за његове "умјетницке" визије, а колико је дао народу након поплава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

влатко

21.05.2014 22:05

Милорад Додик на политичким емисијама поносно истиче да није потребна војска и да тежи њеном укидању и док наши синови из Херцеговине припадници О.С.СА ПОНОСОМ ПОМАЖУ НА НАСИПИМА У БИЈЕЉИНИ,његов син у Италији броји сумљиве милионе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

низ слуцајности

21.05.2014 22:30

пар дана је требало да влада прогласи ванредно стање,за то вријеме је потопљен Добој,дио Семберије... У сред највеце борбе против Саве Баја узима хеликоптер и одлази у Београд,недуго након тог брана пуца,Вуциц спомиње неке ратне мјере одбране од поплава прије тога (дал то укљуцује и потапање терена на просторима БиХ и уз цију помоц и какву контрауслугу??)... Прву помоц Добоју у пресудном моменту пруза Тесањ и рафтинг клуб из Бихаца,док на РТРС видите само бају како у неком цамцу улази у некакву зграду и у маниру Брус Вилиса спасава све редом посебно једну трудницу.Посље тога власт Добоју саље помоц у виду повјереника Који це да смијени власт.Однос према БиХ и њезиним институцијама је посебна прица,критикује се оно мало Војске сто имамо а вољом СНСД-овог министра финансија та војска нема будзета довољног за основне потребе.Данима одбијају да усвоје одлуку о стању природне катасрофе на дрзавном нивоу,тако да не моземо ником да се обратимо за помоц,од УН-овог програма хитне помоци па даље...Управа за индиректно опорезивање хуманитарну помоц царини по 4-5 дана опет под утицајем главног баје... Ста реци даље,казу да нам дрзава не функционисе а сад знамо и због кога

ОДГОВОРИТЕ
Name

слуцајно_ту

21.05.2014 22:34

цудно је а наси политари се обицно теско договоре због "сацувања нациналних интереса" али зато се одмах договорисе да сва помоц иде и једино мозе да располазе владе ентитета. Само око повецања лицних промања се јос брзе договоре, а ово измедју нам продају маглу, али мозда боље нисмо ни заслузили. Игор Радојичић мозе да казе ста год хоце као и сваки други политицар у БиХ-а а да не оговара ни за ријеци а ни за своја дјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнезево

21.05.2014 22:34

1458 на муци се јунаци познају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеноставно - Волимо се :)

21.05.2014 23:22

Муслиманка сам. Моје најуже друство састоји се од пар срба и пар муслимана. Авантура звана "безусловно пијатељство" започела је у средњој сколи, расла у студентским данима и сада се учвршћује у периоду незпослености (који нам је свима итекако познат). Буквало се живимо по принципу "Сви за једног, један за све". Што нас је спојило и сто нас јос увијек чиличним ланцима дрзи заједно - пријатељска љубав. Дакле, име и презиме није предуслов за срећу и давање, ал' душа и срце свакако јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћомбе

22.05.2014 05:53

Централизацијом помоћи против Народа у Републици Српској, Милокрад мисли да може зауставити или спречити међусобно помоћ народа једни другима у БиХ. НЕМОЖЕ. Ту одлуку Милокрада нико на терену не шљиви нити један посто. Константно у Бијељину и Добој долазе конвоји помоћи из Сарајева и Међународног Црвеног крста. Људи ту помоћ деле на лицу места по селима, угроженим подручјима. Џаба је Миле задужио саобраћајну полицију да прати долазак тих конвоја и да их у томе спречавају и одузимају такву помоћ, то нико непоштује. Милокрад је донео одлуку коју нико непоштује, нити ико од овог Народа њега поштује. Кад прођу поплаве Народ ће доћи у Бања Луку на протесте да руши ову "КАБАДАХИЈСКУ ВЛАСТ". Ето нас, чим поплаве прођу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

22.05.2014 06:39

@Варда.....Немања ће донирати камен што је крао по Требињу. Одличан за Потемкинове насипе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Земљак

22.05.2014 08:12

Уопсте не зивим у еxYу али не могу да вјеруј да сте вец поцели са размирицама. Да се тај народ "дигне" да се узму метле и лопате, да свако направи корак висе и дасе искористи прилика да ти јадни градови лице на несто. Овако сте дозволили да вам дјецу импресионира фасада неке зграде(кад оду у иностранство, атоме сам свједок). Докле висе да се примате ста је кад и коме рекао. Да није Додика, био би Славко, Перо..и ови који це доци су исти, јер сте и ви сви исти и сви би било као они.Само они имају прилику(коју сте им ви дали). Не гледате никога, ни своју дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мико

22.05.2014 08:18

слетио сам на аеродром у читлуку, рекли су ми ту ћеш видјет госпу марију.циао белла ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Јездиц

22.05.2014 09:47

Ако је ово истина па то је стварно срамота!Ја сам знао да је влада Републике Српске корумпирана и неспособна али да је толико безобзирна према људима који су се борили и на крају створили ову нас Републику Српску то не могу да вјерујем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

WеаВер

22.05.2014 09:49

Сад ми жао зашто и ми нисмо кренули у просвједе као и ови наши из Федерације у јануару....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарац

22.05.2014 17:11

ОВА ВЛАДА "БАЈИНА" НЕ ЗНА НИШТА ОСИМ ВЕЛИЧАТ СРБСТВО ШТО ЈЕ САД НЕБИТНО ЗАТО НЕК СЕ ОКИТЕ ШАЈКАЧАМА И "У" КОЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

хорд

22.05.2014 23:26

био сам у маглају,био сам у добоју,био сам у бијељини био у орасју,људи,ви ниста невидите док својим оцима то неуцините,пусти вјеру и ухвати слободно вријеме спасавајте сто се спасити мозе,код нас се то казе севап је,бог казе помози и помоци цу ти...замисли се сад да сједис ту гдје си и вода ти кроз прозор поцне улазити,сутра морас дизат паркет а тај комп и тастатуру нову купити,ЈЕ... политицаре,мрзит це мо се ако треба опет сутра некад ал хајде помозите свак свом па и мом па ето и мене да ја твом и ето га...дијеца немају гдје да спавају,замисли се мало на то дијете,а камо ли да једу...КО ГОД ИМА СЛОБОДАН ДАН ИСКОРИСТИ ГА КВАЛИТЕТНО,то ти је исто ко да си отисао на ту ј..... кафицу...хвала унапријед и воли вас град сарајево...ја цу мало да одморим набио сам зуљеве,замјените ме....;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

23.05.2014 06:52

Цитам и неке ствари схватам а неке немогу... Схватам да је хунаост показала да не постоје границе, ал не схватам ако је ово истина, да ли нам је потребно то, не само сада у овој трагедији, вец и за стално... хттп://www.зеницаблог.цом/зеница/црна-хроника/итем/25570-потвр%Ц4%91енокамионд%Ц5%БЕије-тукла-полиција.хтмл

ОДГОВОРИТЕ
Name

какси

23.05.2014 09:09

СРАМОТА, ниста друго него СРАМОТА према сопственом народу. СРАМОТА да народ опет мора да плаце цијену са својим зивотима, муком и бједом. Докле овако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСАИД преводилац Жељкица

23.05.2014 09:12

Хеликоптерски сервис Републике Српске је првог дана потопа, према провјереним информацијама, остварио 57 летова, од чега је само један био евакуација. Наредних дана овај омјер значајно се поправио, али остаје горка чињеница да су првог дана потопа овдашњи водећи политичари, који користе услуге хеликоптерског сервиса, примарно мислили на сопствену промоцију, те су, летећи као “муве без главе”, фингирали бригу и забринутост за поплављене. Истог тог 15. маја, хеликоптери Оружаних снага БиХ, интервенисали су, између осталог, и у Шековићима и спасили 12 људи, међу којима је шесторо дјеце. Хеликоптерски сервис РС у прва три дана потопа, слетио је у Бијељину три пута-једном је довезао Милорада Додика, једном сто килограма хране и једном Жељку Цвијановић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободан

23.05.2014 09:31

Види се сад каква нам је власт и колико је функционална! Одлазите сами!

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

23.05.2014 11:52

Мозда нас бог гадја камењем које смо заслузили, ми смо изабрали тренутну власт и нико други, истина највисе боли, а то је да смо изгубили сваку мјеру и нормалност у размисљању и поступцима, ма има и добрих медју нама, али обицно такве прогласимо будалама, постали смо преегоистицни, непросвецени смо, са нама владају људи који мисле да смо глупи, како андриц написа паметан усути -будала проговори, стварно нека нам је бог упомоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

23.05.2014 13:29

Чини ми се, да ови који толико хвале алијину џамахирију, заборавише пострадале србе и ратове. Ако им је за потурчити се, нека се турче. Србе нек' пусте при миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

23.05.2014 13:40

Е мој Милане, полуписмени коњу, ко теби даде компјутер...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРАН

23.05.2014 18:33

У ПРАВУ СУ ОВО ЋЕ ВЛАСТ У САРАЈЕВУ ИСКОРИСТИТИ ЗА ПРОМОЦИЈУ БХ ГРАЂАНСКЕ ДРЖАВЕ ЗА КОЈУ НИСАМ РАТОВАО -МОЖЕ РС ПОМОЋИ И БЕЗ САРАЈЕВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

23.05.2014 19:36

РЕП. СЕМБ ШТА СПОМИЊЕШ КУСТУРИЦУ И ПОМОЋ КАД ЧОВЈЕК ЖИВИ У СРБИЈИ И СВИ МЕДИЈИ У СРБИЈИ ХВАЛЕ ЊЕГОВУ ПОМОЋ А ПОМОЋЕ И РС ПРЕКО ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ