Досљедно проводити закон

Град Требиње повећао је стопу пореза на непокретности за ову годину са 0,1 одсто на 0,25 одрсто, што је Пореска управа Републике Српске примјенила, јер је као надлежна институција дужна да досљедно проводи законске одредбе и поступа према одлукама локалних заједница које су достављене у предвиђеном року.

Република Српска 21.05.2014 | 12:25
Досљедно проводити закон

"Доспјела обавеза по издатим пореским рачунима за Требиње за 2013. годину износи 409.928 КМ, а не више од 900.000 КМ како је изјавио градоначелник Требиња Славко Вучуревић, од чега је наплаћено 375.165 КМ или више од 91 одсто, што Требиње сврстава у локалне заједнице са најбољим процентом наплате пореза на непокретности", саопштено је из Пореске управе Републике Српске.

Из Пореске управе напомињу да су као сервис локалних заједница у прикупљању пореза не непокретности дужни да упозоре да сваки јавни позив који може да угрози пореску дисциплину, као што је био позив Вучуревића својим суграђанима - "платите онолико колико сте платили и прошле године, а ја стојим иза тога да нико неће бити тужен и кажњаван" - има директан негативан ефекат на буџет локалних заједница, којима овај приход припада у 100 одстотном износу.

У саопштењу се истиче и да ће Пореска управа Републике Српске порез на непокретности за ову годину наплаћивати у складу са пореским рачунима за 2014. годину.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

22.05.2014 07:53

Како има закона јад држава треба да наплати а ми кад требамо несто нема нигдје никога да зна ста да се ради

ОДГОВОРИТЕ