Проходно од Бијељине до Сарајева

Путни правци Бијељина-Зворник-Власеница-Сарајево и Добој-Шешлије-Подновље јутрос су проходни, али због поплава и оштећених коловоза велики број путева у Републици Српској и даље није проходан, саопштено је из Ауто-мото савеза.

Република Српска 19.05.2014 | 09:23
Проходно од Бијељине до Сарајева

Од Бијељине до Брчког препоручује се путни правац преко Лопара и Ражљева.

Саобраћај је обустављен и у мјесту Црквина, на магистралном путу Модрича-Шамац-Брчко, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце.

Непроходни су путни правци од Бијељине према граничним прелазима Рача и Павловића мост, затим Бањалука-Јајце, Приједор-Нови Град, Приједор-Сански Мост.

Због поплава за саобраћај су затворени и гранични прелази Шамац, Орашје, Брчко, Рача и Павловића мост.

Због изливања ријеке Саве није проходан магистрални пут Лончари-Орашје, а обустављен је и саобраћај на магистралном путу Козарска Дубица-Костајница јер се Уна излила на улазу у Костајницу.

Од Бањалуке до Мркоњић Града саобраћа се дионицом Бањалука-Бронзани Мајдан-Перван-Голеши-Зеленци-Чађавица-Мркоњић Град, с обзиром на то да је непроходан магистрални пут Топлице-Црна Ријека.

У функцији је и магистрални пут Добој-Дервента, преко Шешлија, а за пут Дервента-Лончари користи се обилазница Дервента–Шешлије-Добој/насеља Баре/-Осјечани-Дуге Њиве-Доњи Скугрић-Градачац-Пелагићево.

Полиција је на терену и усмјерава саобраћај наведеним путним правцем.

Од Бањалуке према Прњавору и Дервенти па до Добоја могу да саобраћају путичка возила, али отежано, док је за теретна на снази забрана.

Од Бањалуке према Добоју путничка возила могу саобраћати и преко Прњавора и Станара. Теретним возилима је забрањено.

Проходан је магистрални пут Дервента-Брод, у мјесту Ново Село.

Обустављен је саобраћај за теретна возила на дионици магистралног пута Бањалука–Челинац-Котор-Варош, у мјесту Зелени Вир, док путничка саобраћају наизмјенично једном траком.

Наизмјенично, једном траком, саобраћа се и на путним правцима Кладањ-Власеница и на регионалном путу Језеро-Шипово, у мјесту Ступно.

На регионалном путу Нови Град-Сански Мост обустављен је саобраћај на дионици Благај-Будумлић Јапра, као и на регионалним путевима Приједор-Љубија и Котор Варош-Шипраге.

Због већег одрона непроходан је и регионални пут Дрињача–Братунац, у мјесту Зелиње, уз ријеку Дрину.

Проходан је и пут Нова Топола-Разбој-Србац.

Министарство саобраћаја и веза и АМС Републике Српске упозоравају возаче теретних возила да на пут не крећу без пријеке потребе како не би ометали достављање хуманитарне помоћи становништву на угроженим подручјима.

Због ванредних услова границу са Хрватском могуће је прећи са личном картом, док дјеца морају имати пасош, као и до сада.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

19.05.2014 09:33

Молим вас да ми неко јасније казе како се пролази овај пут Брцко-Бијељина, преко Лопара са аутом? Вец 4 дана не могу да додјем из Брцког у Бијељину до жене и двоје малољетне дјеце. Хвала унапријед

ОДГОВОРИТЕ