Одбрана "Височа" и даље траје

Сава не одустаје на насипу Височ је и даље присутно више стотина људи који пуне вреће пијеском.

Република Српска 20.05.2014 | 09:08
Одбрана "Височа" и даље траје

Насип није пробијен и нема бојазни за пробијењем уколико се буде наставила одбрана, потврдио је новинар БН ТВ-а на лицу мјеста градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Села Бродац и Велино Село су поплављена. У Велином Селу ниво воде је знатно виши него на Сави али за Доње Црњелово има спаса уколико се настави одбрана насипа.

Према процјенама стручњака Сава ће расти још неких 5 цм и ако тако буде нема бојазни да ће насип бити пробијен.

Потребно је још механизације која може да помогне у утврђивању насипа.

БН ТВ

 

 

 

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

блбл

19.05.2014 06:50

ПАЗЊА !!! Јос нисам нигдје процитао да неко од политицара упозорава народ од мина које су остале од рата а које су се услед поплава помјериле а многе су одпловиле у поплављене градове, друге ријеке па и до Црног мора. Све сто је до сада било разминирано висе није сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

19.05.2014 06:51

Хвала Богу да је барем несто успјело да се спасе. Подрска свом народу и сауцесце свим онима који су изгубили своје најмилије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

19.05.2014 06:52

Ниста није истина, ни оно сто видимо својим оцима док нам велики БАЈА И ДРАГИ ПРЕСИДЕНТ не казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

19.05.2014 07:05

Бијељина исто као да припада Федерацији, јутрос саопстење из владе Републике Српске уопсте нико не спомиње Бијељину. А, велики БАЈА це тек да види на изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јфјфддц

19.05.2014 07:14

Народу до гуше дошло а ви коментаришете Додика. Засучи рукаве, изађи испод тенде па се увјери сам шта је истина. Добро ћеш доћи у Балатуну. Мало батали интернет и коментарисања

ОДГОВОРИТЕ
Name

мићо

19.05.2014 07:17

Велики човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

19.05.2014 07:23

поред народа који је показао солидарност и храброст, Мићо је прави херој ових поплава! искрено уз свој народ, а не ови што заузимају хеликоптере да би се сликали и нападали народ кад их пита зашто ништа није урађено од 2010. срам било "премијерку" и "преЦједника"

ОДГОВОРИТЕ
Name

бојан

19.05.2014 07:31

Вода у Брчком расте и даље, евакуише се народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

19.05.2014 08:17

Мићо Мићић се бар не возика безвезе хеликоптерима по читав дан, као предсједник и пола Владе. Чисто рекламирање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ехеј

19.05.2014 08:26

Чекајте бре људи, Мићић је на челу градске власти, он је требао да алармира народ и прије него што је пукао насип код Батковића, зашто то није урадио? Да ли је могуће да сте толико слијепи да не видите да Мићић сада користи ову ситуацију да укаља Додика на све начине да би стекао политичке поене... Тргните се људи! Мићо Мићић је градоначелник Бијељине, он је заказао, он није реаговао на вријеме и како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дмитар

19.05.2014 08:32

Ајде, ајде, списак српских плаћеника да се објави, који су дозволили НАТО убицама да инсталирају ХААРП у Србији! Помоћу ХААРП-а су нас католички језуити из Ватикана потопили са кишом и веће зло нам нанели него што су нас бомбардовали са осиромашеним уранијумом!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУX

19.05.2014 08:56

За све сто се десава у БН, заслузан је градонацелник. Самим тим и за ове поплаве. Ста је уцињено да се ситуација поправи од оних задњих поплава пре пар година!? Овакво несто це се десити опет за пар година и опет це све бити исто и исти градонацелник. Ми смо сви оперисани од памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈ

19.05.2014 08:57

СВИ МУСКАРЦИ КОЈИ ТУ КОМЕНТАРИСУ! ПОЛИТИЗИРАЈУ СРАМИ ТЕ СЕ! боље засуците рукаве узмите ЛОПАТЕ У РУКЕ БЕЗОБЗИРА ОДАКЛЕ СТЕ (ОВО СЕ ОДНОСИ НА ЦИТАВУ БОСНУ И ХЕРЗЕГОВИНУ НА ЦИТАВУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И НА ЦИТАВУ ФЕДЕРАЦИЈУ) и идите да браните насипе у Семберији у Бијељини и у Брцком. Без обзира Које сте вјере или нације скупите се и идите СПАСИТЕ СТО СЕ ЈОС МОЗЕ СПАСИТИ. То је сада пуно преце а политику оставите сада по страни бице времена за критику послије. ЉУДИМА ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЦ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сова

19.05.2014 09:05

Ста би ту имо Мициц да каља Додика ? Додик је сам себе укаљао до гусе јос прије пуно година, досао је у Бијељину да се сили над новинарком он и онај његов горила Мисо. То је требало гурнути у Саву па нек види је ли ванредно стање требало прије прогласити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

19.05.2014 09:15

Заказали су сви и Додик и овај вец одавно!!! Ста радите на томе да их склоните!!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

19.05.2014 09:32

за - ЕХЕЈ: Па Бијељина једва исплаћује редовне расходе а камоли да улаже милионе за насипе. Обавеза Републичке власти и Агенције за воде је да брину о насипима и водостају ријека. То им је у надлежности. Умјесто да су уложили паре у то, они су тим парама градили велелепну зграду Владе, фонтане и паркове, куповали беспотребно нове вагоне које не користе, давали кредите ИРБ-а за воћњаке(зна се коме), потрошили милијарду марака од Телекома на тајкуне и кумове, куповали милицији возила и моторе,... 14 милиона КМ кредита прошле године су узеле Робне резерве Републике Српске!За шта? Гдје су те паре кад сад народ опет мора сам да скупља храну и остало за угрожене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

19.05.2014 09:51

За блбл. Одлицан и паметан коментар односно упозорење. Добро си се сјетио,и сам зивим поред Саве где су постојала и јос увијек постоје минска поља,а сада висе није нигдје сигурно?! Надам се да це многи процитати твоје упозорење,као и неко од надлезних да упозна и упозори људе на опасност. Треба висе обрацати пазњу на овакве коментаре и поруке ,а пустити крају препуцавања политицара,јер су они сви исти. Сви су се послије рата изредали на власти,а врло мало су урадили на цисцењу одводних канала и на изградњи нових и санацији постојецих насипа. Јос једном , Браво за блбл!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мићо

19.05.2014 09:56

Кад сам мислио на велики човјек, мислио сам на Мићу јер је јутрос овдје стајала његова изјава а не на неког другог...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумњиво

19.05.2014 10:01

Нисам политицар, нити симаптизер неке странке, нити сам цак из Бн. Али подрзавам градонацелника Бијељине, колико сам видео, цовјек је се трудио. Али ми сумњив преседников пут у Србију. Као да је премијеру Вуцицу до састанака сада са преседником Додиком. После тога састанка, попустио је насип на Сави. Сумњам да је на томе састанку било некога договора да Сава предје у РС, посто це бити мање стете и настрадалих, него да Се Сава пробије на србијанској страни. Е сада да видим ста це Додик да добије заузврат од Вуцица. Мозда јавно, а мозда и тајно. Па бих с онда нас пресјеник преставио као добар цовјек и помогао Семберији. Или це му мозда помоци у предизборној кампањи, или це Вуциц да склони од јаности неке ствари у које је Додик умијесан. Немојмо заборавити да је снсд добионовога коалиционога партнера на будуцим изборима, а тај господин је у прецем крвном родству са премијером Вуцицем, мислим на госп Сукала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зена

19.05.2014 12:05

Сви способни мускарци са поплављених подруцја, лопате,дзакове у руке и у одбрану од поплава.Нема трацања,кафенисања и цескања. Ко није физицки и психицки способан нека остане куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

севе

19.05.2014 14:23

Кад коментарисете, бар се прво едукујте. За насип је одговосна Влада Република Српска. Те инвестиције не ради локална власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бркиц Никола

19.05.2014 15:36

Па какав смо ми то народ? Зар и у оваквим катастрофама не моземо бити слозни? Зар и данас морамо о политици и појединим политицарима који злоупотребљавају тудју несрецу ? Данас морамо бити слозни и да превазидјемо примитивне теме, примитивне људе, националне теме, данас морамо бити солидарни , морамо помоци свима онима које је погодила ова миленијумска катастрофа, морамо јер је то наса морална дузност. За крај сви они који би лајковали или унлајковали овај коментар, позовите 1458 и будите сигурни да сте данас урадили одлицну ствар, Васа 1КМ данас некоме много знаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хх

19.05.2014 16:34

Ја сто је овај народ беспослен бозе сацувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

19.05.2014 18:03

Издрзите брацо семберија плаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

19.05.2014 18:26

Одбрана семберије на насипима се цула до неба бог дао среце свима сто су помогли семберцима а господа у кафицима нека зна бог све види дрзи се републико наса

ОДГОВОРИТЕ
Name

мића

19.05.2014 19:08

Кад идући пут будете регистровали аутомобил обратите пажњу колико се новца издваја за воде. Петнаест марака па помноћите са бројем аутомобила у РС,насипи би требали бити као тврдјаве а не овако-куда иде наш новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вијерник

20.05.2014 03:26

Ово нас Бог опомиње а ми никако да се опаметимо, ниста се не десава без Бозије воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

20.05.2014 09:19

Поштована господо, мој коментар долази са закашњењем јер сам на жалост у подручју гдје још увјек има воде у кућама и двориштима,без ел. енергије. Стигла сам на посао и изненадила се чињеницом да центар има и ел. енерг. и интернет али хвала богу на томе да постоји тај вид комуникације. Драги моји суграђани послије читања ових коментара морам истаћи да овом граду ни потоп не може помоћи, да ли је могуће да појединци као што су тамо неки миле, коста, патриота и даље пишу о политици док су им суграђани, сународници гладни боси без домова... Али видим пуни сте енергије зар то не можете искористити за добробит људи које задеси несрећа. Рекла бих да сте јадни али то није довољно, рекла бих да сте болесни али ни то није довољно...за ваше понашање и ту врсту болести још име није измишљено, опаметите се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

21.05.2014 07:49

Коме користе ова препуцавања и да ли 'е од њих бити лакше онима који су поплављени? Неће! Зато видите шта ко од вас може учинити да онима који су поплављени, и данас немају ништа, помогне. А ко је затајио оставимо за дане кад ова несрећа прође. Онда тражите ко је својим процјенама допринијео да Дрина у Којчиновцу уђе у Канал Дашницу и поплави Бијељину и зашто се одбрана од поплава своди на то да, умјесто да се нешто брани, вода пробијањем насипа и путева из једног села пушта у друго па на крају буде поплављена цијела Семберија. Као да из поплава 2010. нисмо ништа научили и немамо никакав план одбране од поплава него све дјелује хаотично. Сви су криви и Градска управа Бијељине и републичка влада. Мада, руку на срце, ово јесте био поводањ катаклизмичних размјера.

ОДГОВОРИТЕ