Одобрена помоћ за угрожена подручја

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Влада одобрила помоћ од два милиона КМ, која ће бити упућена у угрожена подручја, те да је реактивиран рачун који треба да служи за санирање посљедица од поплава.

Република Српска 16.05.2014 | 12:38
Одобрена помоћ за угрожена подручја

Цвијановићева је рекла да је на рачуну јуче било 141.000 КМ, а отворен је за све прилоге и оне који желе да помогну.

Она је додала да је јутрос стигла званична потврда од министра иностраних послова Израела да је одобрена помоћ за Републику Српску.

"У току је комуникација између мог кабинета и Представништва Републике Српске у Израелу са кабинетом министра Авигдора Либермана и дефинише се оперативни план за достављање помоћи према спецификацијама које се достављају из Владе Републике Српске. Очекујемо да ћемо у ближем периоду добити ту помоћ", додала је Цвијановићева.

Она је истакла да је Министарство унутрашњих послова у комуникацији са колегама из Србије како би се реализовала помоћ коју су касно синоћ договорили премијер Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Наши људи из дијаспоре из Италије упутили су одређену помоћ у храни и намирницама. Захваљујем свим грађанима који су показали висок степен одговорности, многи су се ставили на располагање, а наш телефон у Влади радио је током ноћи, организована су дежурства и тако ће бити и у наредном периоду", поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Влада, да би се спријечило ширење дезинформација, успоставила званичну комуникацију и путем друштвених мрежа и једино ће те информације, које ће бити доступне и на "Твитеру" и
на "Фејсбуку", бити званичне.

"Имаћемо скајп комуникацију путем које ће и новинари моћи разговарати и са одговорним људима у `Хидроцентрали Бочац`", додала је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Бањалуци, у паузи сједнице Владе која је у сталном засједању.

Она је позвала све грађане на солидарност, те захвалила свима који се ставили на располагање Влади и отишли на угрожена подручја.

"Пред нама је још неколико дана гдје ћемо морати санирати штету, али је најважније да пребродимо данашњи дан, након претходне ноћи. Сигурно нас очекује и тешка ноћ и сутра идемо даље", поручила је
Цвијановићева.

Она је додала да Влада и остале институције раде, те није вријеме за обустављање рада.

"Није суштинска ствар прогласити ванредну ситуацију на подручју цијеле Републике, колико је важно како се понашате у овако тешким временима, а Влада процјењује и донијеће такву одлуку, ако то буде
потребно", појаснила је Цвијановићева.

Она је додала да је Центар за координацију Хрватске саопштио да ће људи који су угрожени, а имају личне карте, моћи користити ову земљу за транзит, а Влада је обуставила све ђачке екскурзије, док ће дјеца
која се већ налазе на одређеним дестинацијама бити збринута.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Братунац ХАОС

16.05.2014 10:42

Јуче из Тузле дошли спасиоци и хеликоптер да нас спашавају, све Бошњаци били, а ви се сад сјетили, не морате ни сад, само слушајте Милета!!!! ХВАЛА ТУЗЛИ ОД СРЦА!!!! А ЗА МИЛЕТА ПОРУКА "ТИ СИ ДНО ДНА, ОСТАВИО СИ НАС НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ" ЈОШ ЈЕДНОМ ХВАЛА ТУЗЛАЦИМА, ОЧИ МИ БИЛЕ ПУНЕ СУЗА ЈУЧЕ КАД САМ ИХ ВИДИО"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб Роцк

16.05.2014 10:42

Каква црна помоц! Све су људи изгубили! А ви се цесете по глави и даље! Срам вас било висе! Престаните!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб Роцк

16.05.2014 10:58

Сада це организована друзина дици кредит и заврсити пар тендера с цивилном заститом. И опет они се богате а народ се гуси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАТАРЗА

16.05.2014 10:59

Дајте лицну оставку бар, да знамо да има људскости јос у вама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

16.05.2014 12:36

ФАКТИЦКИ НЕ ТРЕБА ЦЕКАТИ ИЗБОРЕ НЕГО ОВУ БАГРУ И ЛОПОВЕ СМИЈЕНИТИ И ЗАТВОРИТИ .

ОДГОВОРИТЕ