СП у хокеју: Руси доминирају

Руси настављају уништавати своје противнике на Свјетском првенству у Бјелорусији. У четири утакмице су освојили максималних 12 бодова уз гол разлику 22:5. Иако до краја групне фазе такмичења има још доста да се игра, тешко да ће Руси испустити прво мјесто с обзиром на шест бодова предности у односу на Американце, Летонце и Бјелорусе у овом тренутку.

Остали спортови 15.05.2014 | 17:08
СП у хокеју: Руси доминирају

Казахстан наравно није имао шансе. Сергеј Плотников је био сјајан уз два гола додао је и двије асистенције. Четири бода је имао и Тихонов (1+3), док је Зарипов уз двије асистенције, дао и један гол.
Руси су славили 7:2, а голман Казахстана је имао чак 40 одбрана.

Швајцарци су у четвртој утакмици успјели стићи до прве побједе. За пет минута у другој дионици Холенштајн и Роми су осигурали својој репрезентацији два гола предности. Опенхајмер је другим голом на вријеме вратио Њемачку, али су у посљедњих двадесет минута мреже мировале.

У групи А славили су Чеси и Словаци. Јиржи Секац и Јаромир Јагр су по једном савладали Белисима, Италијани су свега 11 пута запријетили Салаку. Норвежани су у два дана два пута изгубили. До 40. минута утакмица је била отворена а онда су Словаци са два гола Нађија и Миклика стигли до побједе 5:2. Овом побједом Словаци су се вратили у живот, опет су у конкуренцији за четвртфинале.


Група А:
Словачка - Норвешка 5:2
Чешка - Италија 2:0

Група Б:
Швајцарска - Њемачка 3:2
Русија - Казахстан 7:2

Коментари / 0

Оставите коментар