Вода на улицама Бијељине (ВИДЕО)

Капацитет кишне канализације у Бијељини није довољан да прими огромну количину воде која се данас са улица уклања уз помоћ двије цистерне и специјалног возила "ВОМА", рекао је начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне  средине Миленко Вићановић.

Република Српска 14.05.2014 | 16:18
Вода на улицама Бијељине (ВИДЕО)

Према његовим ријечима, ситуација је најтежа у Рачанској улици, а за сада нема дојава грађана о поплављеним стамбеним објектима.

Због обилних падавина двије пумпе у граду раде без престанка и пуним капацитетом како би се спријечило плављење улица.

Вићановић каже да су службе Комуналног одјељења јуче отклониле проблем у насељу Ковачићи, гдје је током прошлих обилних падавина почетком маја вода извукла шљунак испод асфалтног пута ка граду.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Ковачићи Славиша Милошевић рекао је да је овај проблем ријешен, али да су нове падавине створиле данас и нове проблеме, јер путем кроз насеље које се налази на брду,
дужином од 1,2 километра, тече вода чија је висина 20 центиметара.

"Око 90 кућа је због воде на путу одсјечено од најближег прилаза граду и дјеца у школе и одрасли на посао морају да иду обилазним путем, прелазећи 16 умјесто два километра пута", навео је Милошевић.

Према његовим ријечима, уз вишегодишњи проблем ободног канала у Ковачићима, који излива на саобраћајницу, додатни проблем стварају сами мјештани који су затрпали шанчеве, канале уз путеве на прилазима својим имањима, због чега се вода слива путем.

Помоћ градских власти траже, али је не добијају, власници викендица у насељу Попови кажу да ријека Дрина свакога дана "однесе" готово дунум земље.

Један од власника викендице у овом насељу Владимир Митровић рекао је да им је потребно пет до 10 камиона камена, механизацију имају, како би спријечили да ријека својим ударима искида обалу и уништи 15 имања и кућа.

Коментари / 0

Оставите коментар