Оптуженица због преваре на изборима

Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужницу против три особе због преваре при гласању на изборима за Скупштину Босанско-подрињског кантона Горажде 2010. године.

Босна и Херцеговина 14.05.2014 | 09:45
Оптуженица због преваре на изборима

Оптужница је подигнута против Драгољуба Миловића из Горажда, Драгана Шекарића из Сарајева и Бранка Переуле, настањеног у Београду и Горажду.

Они су оптужени да су током љета 2010. године, по претходном договору, а у вези са општим изборима расписаним за октобар те године, у намјери да преваром обезбиједе потребан број гласова Далиборки Миловић, супрузи оптуженог Миловића, и Переули, за мјесто у Скупштини Босанско-подрињског кантона Горажде као кандидата Народне странке "Радом за бољитак", извршили кривично дјело преваре при гласању, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Њима Тужилаштво ставља на терет да су на преваран начин, под изговором да врше попис бирача, да сачињавају списак особа које ће бити ангажоване као посматрачи, или да дају могућност гласања прије избора у замјену за новчане износе од 20 до 30 КМ, од већег броја грађана са подручја Горажда узели личне податке.

Те грађане су, према оптужници, преваром мимо њиховог знања, пријавили за гласање путем поште, са адреса у Србији и Црној Гори, након чега су доставили Централној изборној комисији, гласове тих особа путем поште, те на тај начин проузроковали избор Далиборке Миловић као посланика Народне странке "Радом за бољитак" у Скупштину БПК у Горажду.

Оптужница је са обимним доказним материјалом и приједлогом за саслушање 20 свједока оптужбе, прослијеђена на потврђивање Суду БиХ, наводе из Тужилаштва.

Коментари / 0

Оставите коментар