Вучићева посјета - унапређење односа

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић оцијенио је да посјета премијера Србије Александра Вучића БиХ представља даље унапређење добрих односа.

Босна и Херцеговина 13.05.2014 | 07:21
Вучићева посјета - унапређење односа

"Кажем о даљем, јер није Вучић први премијер Србије који долази у БиХ. Мислим да је сада период када можемо само побољшавати односе. Има разлога да дође сваки премијер Србије у БиХ. У БиХ живи српски народ, који је конститутивни овдје и свако ко у Београду држи до свог дигнитета долазиће и водити рачуна о свима у БиХ, наравно и о српском народу", рекао је Радмановић.

Он је оцијенио да ће, ко год буде на власти у Србији, увијек водити рачуна о Српској, јер је Србија гарант Дејтонског мировног споразума.

"Сигуран сам да ће се специјалне паралелне везе Србије и Српске наставити и још чвршће развијати", рекао је Радмановић, изразивши увјерење да ће у наредном периоду Вучић као премијер Србије доћи и у посјету Српској.

Говорећи о Вучићевом досадашњем раду, Радмановић је подсјетио да је он снажно ушао у борбу против криминала, што је показатељ и осталима како би то требало да се ради.

"Борба против криминала траје и у БиХ, али на различите начине. Ми смо прије него Србија и неки други ишли на реформу правосуђа, која је добрим дијелом завршена као што су неки странци сугерисали, али нисмо успјели у потпуности да оспособимо правосуђе да иде у коначну битку са криминалом и корупцијом", напоменуо је Радмановић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вјера

13.05.2014 06:23

Е Бозе мој драги!!!! Казу воле нас браца преко Дрине..... Јесте, воле, да би дао Бог да тако нико никога не воли као сто они нас воле. Сто није прво посјетио Републику Српску?

ОДГОВОРИТЕ