Српска је позитивна за инвестиције

Валериј Арапов, генерални директор руске компаније "Керинжењеринг", која је власник "Електроинжењеринга" из Бањалуке и "Енгергоинвеста-Електроенергетска опрема" из Источног Сарајева, изјавио је да се његова компанија одлучила за инвестирање у Републику Српску због изузетно повољних услова за инвестирање и транспарентности поступка.

Република Српска 12.05.2014 | 19:56
Српска је позитивна за инвестиције

"Један од разлога је и једноставна бирократска процедура у Републици Српској. Она је регулисана на такав начин да нисмо имали никаквих потешкоћа и сви евентуални проблеми који би могли настати у било којој
држави на свијету овдје су били сведени на минимум", рекао је Арапов новинарима на Сајму технике у Београду.

Он је истакао да његова компанија настоји да своје партнере у Русији информише да је "Република Српска једна позитивна средина, која радо дочекује инвестиције, паметне инвестиције, које имају смисао и које могу да функционишу и да се развијају".

Говорећи о мотивима да улаже у Републику Српску Арапов је навео да је "Керинжењеринг" компанија која послује на тржишту Русије и бави се инжењерингом и изградњом електростаница, трафо-станица и
електроенергетских објеката, али јој је недостајао квалитетни произвођач опреме.

"У том смислу Влада Републике Српске и читаво руководство Српске изашло нам је у сусрет и понудило толико добре услове за нас да нисмо могли да одбијемо, поготово када смо видјели о којој је фабрици ријеч, јер је то компанија која има огромну историју и потенцијал и била би велика штета да се пусти да пропадне", рекао је Арапов.

Напомињући да "Керинжењеринг" има много послова у Руској Федерацији, Арапов је указао да је у таквим околностима врло важно имати иза себе сигурног и квалитетног произвођача опреме.

Арапов је истакао да ће се производи фабрике из Источног Сарајева свакао наћи на тржишту Руске Федерације и бити инсталирани у енергетске системе у Руској Федерацији и осталим држава бившег Совјетског Савеза.

Он је навео да компанија "Керинжењеринг" већ дужи период преговара са многим и државним и приватним компанијама, преко којих намјеравају да уђу на тржишта тих земаља и инсталирају своју опрему.

"Имамо јако квалитетан производ који одговара најстрожим свјетским захтјевима и стандардима и Руске Федерације, ЕУ и осталих земаља широм свијета и тврдимо да данас ми у Републици Српској правимо производ који је апсолутно по свим параметрима конкурентан свјетским произвођачима као што су Сименс, АББ, Алстом", поручио је Арапов.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

баја

12.05.2014 19:37

Да да то су браца руси !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАТАРЗА

12.05.2014 19:56

Ко је коме сада дао килограм злата у овој комбинацији:))))???

ОДГОВОРИТЕ