За "Интал" нема купаца

На данашњој, петој лицитацији имовине бивше Фабрике монтажних кућа "Интал" из Милића, по почетној цијени од 2,7 милиона КМ, није се појавио ниједан купац, те је продаја ове некада успјешне дрвопрерађивачке фирме, у којој је 2012. отворен стечајни поступак, поново доживјела неуспјех.

Република Српска 12.05.2014 | 19:37
За "Интал" нема купаца

Стечајни управник ове фабрике Млађен Петковић рекао је Срни да је Одбор повјерилаца нову лицитацију заказао за 7. јул.

"За сада нема заинтересованих купаца. Не знам да ли је проблем цијена или нешто друго, али не можемо да схватимо да, и поред тога што смо значајно умањили цијену, имовина не може да буде продата. Мислим да се чека да та цијена иде још ниже. С друге стране су повјериоци који имају своје захтјеве. У свему томе најгоре је што је комплетна имовина под хипотекама - и некретнине, а и покретне ствари", изјавио је Петковић.

Он је додао да је у току и судски спор пред Окружним судом у Источном Сарајеву, на којем се рјешава правни статус 40 станова бивше фабрике, а у којима годинама живе радници ове фирме.

Петковић је навео да ће пресуда о становима бити донесена 30. маја.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

саво

12.05.2014 23:22

Бас цудо да није продата имовина фирме а све је уцињено да се одуговлаци продаја фирме јер је трипут одрзана лицитација по истој цијени а задња два пута по умањеној.Настављено је издавање и даље у закуп фирми која запосљава цијелих 6-7 радника, и то на пар дана,наравно не плацајуци никакве порезе тј.доприносе,а остали радници наравно не долазе у обзир вјероватно су радници низег реда.Оцигледан криминал( не плацање доприноса,не пријављивање радника и сл) је по закону и за инспекције и за власт,она то благонаклоно гледа.Битно је да се пуне дзепови наравно не радника

ОДГОВОРИТЕ