Савановић задовољан ревизорским извјештајем

Генерални директор "Жељезница Републике Српске" Драган Савановић изјавио је да је задовољан што у ревизорском извјештају о раду овог предузећа нема елемената кривичног дјела и што су јавне набавке прошле без примједбе, те нагласио да је израђен акциони план за уклањање недостатака.

Република Српска 12.05.2014 | 15:04
Савановић задовољан ревизорским извјештајем

"Акциони план је прошао прво читање у Управи, те ће након уклањања неких примједаба бити достављен Надзорном одбору 'Жељезница Републике Српске' на разматрање", изјавио је Савановић новинарима у Добоју након парастоса и ломљења славског колача у оквиру обиљежавања крсне славе "Жељезница" Светог Василија Острошког.

Савановић је истакао да постоје отворена питања када је ријеч о  имовини и некретнинама "Жељезница", те да очекује учешће ресорног министарства и Владе Републике Српске у њиховом рјешавању.

"Влада Српске као већински власник предузећа мора се изјаснити шта да се уради са земљиштем којима 'Жељезница Републике Српске' управљају, те које земљиште се може укњижити", рекао је Савановић, указавши да процјена некретнина није завршена, због чега ће бити заснован уговор са новим процјенитељем.

Према његовим ријечима, ревизорски извјештај за купце и добављаче задовољавајући је, уз напомену да морају бити ажурнији.

Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Весна Вожни изјавила је да Влада у складу са могућностима подржава ово предузеће у виду гранта и давања гаранција за кредите и враћање кредита које су "Жељезница Републике Српске" подигле за улагање у инфраструктуру и возна средства.

Вожни је истакла да 25.000.000 КМ није довољно за субвенцију, али да су то средства које Влада тренутно може издвојити.

Предсједник Самосталног синдиката машиновођа Симо Цвјетковић рекао је да је ревизорски извјештај потврдио наводе о нерегуларностима на које је овај синдикат раније указивао.

Цвјетковић је навео да је извјештај рађен по принципу случајног узорка, тако да многи елементи нису обухваћени.

На спомен-пано погинулим борцима жељезница, цвијеће и вијенце су положили делегације Управе "Жељезница Републике Српске", Министарства саобраћаја и веза Српске, Борачке организације "Жељезница", те синдикалних организација.

Коментари / 0

Оставите коментар