Полиција одржала предавање средњошколцима о дрогама (ВИДЕО)

Припадници Центра јавне безбједности Источно Сарајево одржали су предавање ученицима првих и других разреда средњошколског центра "28.јуни" у Источном Новом Сарајеву на тему "Злоупотреба дрога".

Република Српска 12.05.2014 | 14:01
Полиција одржала предавање средњошколцима о дрогама (ВИДЕО)

Ученици средњошколског центра "28.јуни" упознали су се са проблемом наркотика и опасностима које са собом носе ова опојна средства. Они кажу да су већ упознати са злоупотребом дрога у њиховом окружењу, али и да су ова предавања ипак корисна . Ученик Марко Ружић каже да на сваком кораку постоје случајеви са наркотицима, али да све зависи од нас и пута који ми изабаремо да кренемо.

Центар јавне безбједности Источно Сарајево је у сталном контакту са директорима, педагозима и психолозима школа на подручју града. Полицијац за рад полиције у заједници Татјана Марин каже да ова предавања имају користи и да руководства школа сматрају да је превенција кључна у рјешавању ове проблематике.

У Средњошколском центру "28.јуни" нема пријављених случајева коришћења опојних средстава, тврди педагог и психоло школе. И поред тога, истичу да имају одличну сарадњу са ЦЈБ Источно Сарајево.

Предавање на тему "Злоупотреба дрога" услиједило је након предавања о теми злоупотребе друштвених мрежа. Предавања се спроводе у оквиру Плана предузимања превентивних мјера и активности у сузбијању малољетничке деликвенције, који је потписало Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац рс

12.05.2014 13:17

Највисе дилера је у полицији, ста то они предају??

ОДГОВОРИТЕ