Додик: Војска сачувала Српску

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас у Бањалуци да је Војска Српске сачувала Републику Српску, чинећи је стабилном и јаком.

Република Српска 12.05.2014 | 13:00
Додик: Војска сачувала  Српску

Додик је подсјетио да је Војска Републике Српске на позив народа формирана 12. маја 1992. године."Циљ Војске Републике Српске био је да одбрани народ који је у историји дао најбоље синове за слободу. Војска Српске одбранила је народ и остварила циљ", рекао је Додик током обраћања у касарни "Козара" на обиљежавању Дана Војске и Дана бораца Републике Српске.

Он је нагласио да српски народ памти и да је захвалан свим борцима Војске Српске.

"Морамо бранити слободу и његовати нашу традицију. Мир је оно чему треба да тежимо, јер се само тако може сачувати Република Српска", поручио је Додик. Он је подвукао да је Република Српска несумњив политички фактор који је усмјерен на очување Дејтонског мировног споразума. "Институције Републике Српске су стабилне, а Српска иде добрим путем. Свима који су страдали и онима који су се борили за  слободу Српске морамо одати почаст", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је напоменуо да Српска није усмјерена на омаловажавање било кога, него да жели да буде поштована у сваком смислу. "Изазови са којима се суочавамо нису мали и због тога нам је потребно чувати Републику Српску, мир, слободу, стабилност", закључио је Додик.

Он је свим припадницима и борцима Војске Српске честитао данашњи празник, те истакао да се морају његовати тековине одбрамбено-отаџбинског рата. Свечаности у Касарни "Козара" присуствовали су и предсједник Народне скупштине Игор Радојичић, члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић и остали министри у Влади Српске, те представници Републике Српске у институцијама БиХ.

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

јово

12.05.2014 11:06

Не знам само колика је твоја заслуга да имас образ не би требао изговорити ни слово с од српске, заиста лицемјерно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнеле

12.05.2014 11:22

КАКВО ЛИЦЕМЈЕРЈЕ. Ратни сверцер и профитер одаје поцаст погинулим борцима. Једина истина коју је рекао а то је да Српски народ памти а он це остати упамцен као неко ко је продао све сто су борци одбранили и сацували. БАЈА ОД ПАПИРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

вгд

12.05.2014 11:32

Додик краљ....крај прице....

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаааааааааа

12.05.2014 11:46

Војска и народ су је створили а ви политицари је сахранисте. Сви сте ви трљали београдске ноцне даме у то време па када је досло време да се краде били сте први. СДС, СНСД СВЕ ЈЕ ТО ИСТА СПЛАЦИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуни

12.05.2014 11:59

Војска створила и сачувала и чува и чуваће

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

12.05.2014 13:10

Ста Додик прица о Војсци Републике Српске није јој слузио а плус тога ветеране је назвао издајницима. Он изгледа сматра Војском Републике Српске садасњи пук а борци за Републику Српску за њега су прослост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дарко

12.05.2014 13:58

Све сто зна нас предсједник је да прица у празно. Ста је то он толико урадио за борце сто је вриједно хвале? Засто и он није слузио војску као и сви остали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја Пд

12.05.2014 15:49

Добро признаце једног дана да је ипак Република Српска дјело тадашњег СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

12.05.2014 16:26

Они је сацували, док си ти са Дусаном циганином из Змињака сверцовао они су цували Републику Српску (многи дали своје зивоте) да би је ти опљацкао балване један.:-(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

12.05.2014 18:13

Па нормално да су борци ВРС створили РС,а не ратни дезертери као сто је предсједник Додик.Данас су ствараоци Републике Српске на рубу егзистенције док лопови харају РС,ово је брука и срамота актуелне власти коклико води рацуна о народу,битно је да су пријатељи и странацки полтрони добро позиционирани и имају велика примања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.05.2014 23:42

Гдје је то био његов син да да допринос, гдје је био он?! Они који су страдали у рату нека им је вјечна слава страдају сада од лицемјерја, глади и ироније ових лопова. Нећете још дуго а наћи ће се мјесто за вас у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

13.05.2014 06:35

Господине Додик, војска се борила, стварала и сацувала РС док сте се Ви богатили, стога мислим да сте Ви последњи који треба да помиње војску! Какав је однос Васе Владе и Вас данас према демобилисаним борцима? Јадан, биједан, никакав! Нисте достојни да помињете војску!

ОДГОВОРИТЕ