Ускоро реконструкција Болнице Источно Сарајево

Министар здравља Републике Српске Драган Богданић изјавио је данас да се за десетак дана у Болници Источно Сарајево очекује почетак изградње објеката и реконструкција старих, те истакао да је Савјет министара БиХ обезбиједио три милиона КМ за ову здравствену установу.

Република Српска 11.05.2014 | 18:58
Ускоро реконструкција Болнице Источно Сарајево

Министар Богданић је данас у Источном Сарајеву разговарао са вршиоцем дужности директора те болнице Гораном Тодоровићем о изградњи нових објеката површине 1.500 метара квадратних и обнови постојећих.

Богданић је изјавио новинарима да ће завршетком радова до краја октобра Болница добити сасвим другачији изглед.

Он је објаснио се након завршеног тендера финализује избор извођача радова, те да у наредних седам до 10 дана очекује потписивање уговора и почетак изградње.

"Услиједиће изградње 1.500 метара квадратних новог простора и реконструкција исто толико старог простора ургентног центра, односно пријемне амбуланте и дијела операционих сала.Руководству сам сугерисао
да ураде и дјелимичну санацију фасаде и прозора на интерном одјељењу", рекао је Богданић.

Он је навео да је за ове намјене три милиона КМ обезбиједио Савјет министара БиХ и да она неће у цјелости бити искориштена у изградњу, односно један дио ће бити утрошен за опремање објекта.

Вршилац дужности директора болнице Касиндо Горан Тодоровић изразио је задовољство што ће у његовом мандату, у наредних неколико мјесеци, бити изграђен нови дио болнице.

"Са министром смо данас договарали много будућих потеза и много посла који нас очекује. Изградња је веома значајна за наше услове, а покушаћемо да реконструишемо интерно одјељење. Постепено бисмо радили на реконструкцији преосталих дијелова", казао је Тодоровић.

Он је подсјетио да је прошле године на Одјељењу хирургије замијењена столарија, а да је Одјељење неурологије реконструисано.

"Има доста посла и прво се морамо добро организовати. Ја још нисам примио дужност директора, а мислим да ћемо имати довољно људи да урадимо доста нових и квалитетних ствари", додао је Тодоровић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дуд

11.05.2014 19:20

5 година обецавате и 5 година лазете! Срам вас било!

ОДГОВОРИТЕ