Кисинџер: Путин је морао да реагује

Бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер рекао је да руски предсједник Владимир Путин, који посљедњих неколико година покушава да покаже постигнути напредак своје земље, највероватније није намјерно  планирао да изазове конфликт у Украјини.

Свијет 11.05.2014 | 17:54
Кисинџер: Путин је морао да реагује


"Путин је потрошио 600 милијарди долара на Олимпијске игре. Имали су церемоније отварања и затварања, покушавајући да прикажу Русију као нормалну напредну државу", рекао је Кисинџер, додајући да је немогуће да је само три дана касније он намјерно започео напад на Украјину.

Он је додао да је Путин морао да реагује на догађаје у Украјини када су почели да измичу контроли, али је мало вјероватно да је он то раније планирао.

"Мислим да се прво мора ријешити питање Украјине, а затим односи са Русијом", рекао је Кисинџер.

Он је додао да су скоро сви руски званичници са којима је разговарао, укључујући дисиденте као што су Александар Солжењицин и Јосиф Бродски, посматрали Украјину као дио руског насљеђа.

Кисинџер је недавно у чланку у листу "Вашингтон пост" истакао да Украјину не треба гледати као земљу која "се придружује Истоку или Западу, већ као мост између њих". Он је критиковао покушаје демонизације Путина.

"Демонизација Путина није политика, то је алиби за недостатак политике", написао је Кисинџер.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

трико

11.05.2014 16:06

Зар је овај стари јос зив????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

11.05.2014 18:19

Русија није била и неће бити никакав "мост". Русија је сила и мора су ту наћи неко немоћнији да то ради. Каква сатанизација Путина. Па човјек прави здраву државу свим силама у којој ће основа друшта бити породица а не како је на "демократском" западу. Довољно је само видјети каква је особа побједила на Евровизији. Оно само могу болесни умови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лондон

12.05.2014 07:49

Кажу за Украјину а не Русију као мост између истока и запада. Прочитај мало боље чланак а какве везе има избор побједника за Евровизију!? Запад јесте допринио распаду Yуге и да је тад био Путин можда би ствари били другачије али су наси "здрави умови" држали логоре и убијали народ као сто су и наши "здрави умови" покрали и уништили економски то мало сто имамо. Породица и јесте основ здравог друштва али погледај мало статистике развода код нас као и код Руса. Руси јесу у праву око Украјине и запад треба да престане са демонизацијом Путина али заосталост и необразовање убија друштво а не које какав избор на Евровизији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.05.2014 00:18

Што се Евросонга тиче хтио сам само да дам примјер куда иде запад. Да не пишем о признавању једнополних бракова, усвајању дјеце таквих и остало. На протестној шетњи у ЦГ-у једна је жена носила транспарент лезбека жена мајка?! У сваком случају је боље бити 4 године у браку и по могућности имати дјете или можда 2 ко имало мисли главом схватиће. Што се тиче "логора" питање је које је то имало значење у прошлом рату. А ко мисли да је рат туча у кафани онда са њим нешто није уреду. У рату се гине са сваке стране

ОДГОВОРИТЕ