Гарда се повлачи из Маријупоља

Национална гарда Украјине, ангажована у специјалној операцији против присталица референдума на југоистоку земље, саопштила је да је један њен припадник погинуо, а четири су рањена током сукоба у Маријупољу у Доњецкој области, као и да повлачи своје јединице.

Свијет 10.05.2014 | 13:20
Гарда се повлачи из Маријупоља

"Ситуација у Маријупољу и даље је напета. У овом тренутку снаге Националне гарде Украјине повучене су из епицентра дешавања", наводи се у саопштењу.

Украјинске снаге јуче су ушле у Маријупољ на оклопним возилима и покушали су да узму под контролу сједиште полиције. Очевици су раније рекли да су борци Националне гарде гађали зграду из минобацача.

Градски савјет Маријупоља прогласио је данашњи дан даном жалости у овом граду.

"Због јучерашњих трагичних догађаја данас је проглашен дан жалости", саопштио је данас градски савјет.

Савјет је упутио изразе саучешћа породицама и пријатељима погинулих, преноси "Глас Русије".

"Русија-24" јавила је да су погинуле три особе, док је 25 рањено, док је украјинско Министарство унутрашњих послова саопштило да је погинуло 20 демонстраната, као и један полицајац, док је пет људи рањено, укључујући дописника руске телевизијске станице "РТ".

Виталиј Иванов, портпарол Народне Републике Доњецк рекао је у интервјуу за Итар-тас да је у сукобима у Маријупољу погинуло 10 цивила, а 20 је повријеђено.

Коментари / 0

Оставите коментар