Критика Брисела због присуства војној паради

Европска унија критиковала је руског предсједника Владимира Путина због присуства војној паради на Криму, рекавши да он не треба да користи сјећање на побједу у Другом свјетском рату да истакне руско припајање овог региона.

Свијет 09.05.2014 | 21:24
Критика Брисела због присуства војној паради

"Европска унија са жаљењем примјећује присуство предсједника Владимира Путина на војној паради у Севастопољу на Криму", рекла је Маја Коцијанчич, портпарол шефа ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон.

Она је рекла да овако важан дан у заједничкој историји, посвећен одавању почасти огромним жртвама и као знак сјећања на милионе мртвих у Другом свјетском рату не смије да буде инструментализован у циљу истицања руског припајања Крима.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

тт

09.05.2014 22:15

Када мозе Косово засто неби могао Крим!!!Када мозе Кипар пола бити у ЕУ,а пола непризнат,засто неби могао Крим.Знаци ко је јаци тај и каци то је западна иделогија.Играј како ти ја свирам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.05.2014 00:00

Русија (СССР) је дала убједљиво највише жртава у борби против фашизма. Дискутабилно је зашто то некоме смета када се зна како је Крим отет од руског народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

10.05.2014 06:55

Мајо, немој да наљутис Путина, није ми сто це тебе, него ме страх да це и нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.05.2014 16:48

Па Холбрук је се састајао са сиптарским терористима које сте ви назвали борци за људска права ,а Путин се састао са нормалним свијетом невидим разлог да се љуте

ОДГОВОРИТЕ