Доказ да људска глупост не познаје границе!

Наш је свијет препун чуда и чудеса у којима можемо уживати, имамо ли довољно новца и пар дана годишњег одмора који можемо утрошити у ту сврху. И док се већина нас у таквој прилици диви природним феноменима и историјско-културним знаменитостима испред наших очију, неки једноставно немају смисла за то.

Путовања 09.05.2014 | 09:54
Доказ да људска глупост не познаје границе!

Да је људска глупост заиста велика, показује идућих пар примјера туриста који су својим неразумним и сулудим понашањем заувијек уништили историјске знаменитости, природне љепоте и ријетке примјерке животињског свијета. Умјесто уживања у благодетима које им одмор пружа и фасцинације љепотама које се око њих налазе, неки су се туристи уписали у историју својом невјероватном глупошћу.

1. Тинејџер уписао своје име у стари храм у Египту – прошле године један је кинески тинејџер по имену Динг Јинхао посјетио прастари храм Луксор у Египту, током чега је у зид стар 3.000 година урезао реченицу ''Динг Јинхао је био овдје''. Очито му је био предосадно разгледати ту историјску знаменитост, па је тиме одлучио прекратити вријеме.На овај је начин 15-годишњак својом невјероватном глупошћу успио заувијек уништити храм који је хиљадама година стајао нетакнут и одолијевао разним варбарским нападима, ратовима и зубу времена.Његов је чин осудио читав свијет, а мали је вандал постао мета напада са свих страна. Наравно, потпуно с разлогом.

2. Турист пронашао веома ријетку хоботницу са шест кракова, па је припремио као укусну вечеру - Амерички турист по имену Лаброс Хајдрас ронио је крај грчког острва, када је наишао на хоботницу са шест кракова. Но, због свог незнања није примијетио да је ријеч о веома ријеткој врсти, па ју је фино припремио као укусну вечеру, с којом је почасти друштво.Да је његов потез био крајње непромишљен сазнао је тек касније, када му је његов пријатељ, иначе морски биолог, указао на глупост коју је направио. Но, Лаброс се бранио тврдећи како је имала укус попут нормалне хоботнице, но признао је да се због тога осјећао јако лоше.

3. Туристи се фоткали с делфином на самрти - Група туриста која је боравила у кинеској провинцији Хаинан учинила је неизмјерну глупост. Наишавши на делфина на самрти, којег је ударио брод, непромишљени су се туристи, умјесто да позову одговарајућу службу и спасе га, фоткали у разним позама с њим, све док јадна животиња није искрварила.Да би ствар била још гора, група је мушкараца након свега те фотографије још објавила на друштвеној мрежи Сина Wеибо.

4. Турист у Фиренци сломио прст скулптури из 15. вијека - Када је Американац Патрик Бродерик посјетио Мусео делл'Опера дел Дуомо у Фирензи није ни слутио што га чека. Наиме, у једном је тренутку сломио мали прст на кипу из 15. вијека, што је изазвало бијес и негодовање широм Италије. Иако није разјашњено како је то учинио и шта је тачно покушавао, чињеница је да је дирање музејских експоната строго забрањено.

5. Аутостопери графитери ишарали задивљујуће клифове Мохера - Вијековима, клифови Мохера на висини од 200 метара изнад Атлантског океана, представљају једно од најпосјећенијих туристичких дестинација Ирске те одузимају дах својом задивљујућом љепотом. Управо су они доказ како човјек дође и оде, а величанство природе остаје.Но, чини се како два француска туриста аутостопера нису дјелила то мишљење, па су клифовима одлучили додати мало ''штиха''. Тако су на једној од стијена ишарали своје умјетничко дјело - графит велик чак два и по метра, да би на крају, као доказ своје глупости, све то снимили и ставили на Вимео.

  

Коментари / 0

Оставите коментар