Дан војске и Дан бораца заједно се обиљежавају (ВИДЕО)

Од ове године, 12. маја, у Републици Српској  ће се заједно обиљежавати Дан војске и Дан бораца Републике Српске.

Република Српска 08.05.2014 | 13:52
Дан војске и Дан бораца заједно се обиљежавају (ВИДЕО)

Централно обиљежавање биће у организацији Одбора за његовање традиције и ослободилачких радова Владе РС у бањалучкој касарни Козара 12. маја. Овом обиљежавању претходиће обиљежавање 9. маја Дана
побједе над фашизмом.

Народна скупштина Српске Републике БиХ донијела је одлуку 12. Маја да се формира Војска РС као шеста, најмлађа војна сила на простору бивше Југославије, а само с једним циљем да се сачува српски народ од уништења и геноцида-подсјетио је Торбица.

11. маја биће служен парастос погинулим борцима у Храму Христа Спаситеља, положени вијенци на гробљу Свети Пантелија и Спомен-костурници те одржана свечана академија.

12. маја у бањалучкој касарни Козара биће одржана предаја рапорта и смотра јединица.

У организацији владиног одбора за његовање традиције и ослободилачких ратова биће обиљежен и 9. мај Дан побједе над фашизмом.

Други свјетски рат био је најмасовнији рат у историји човјечанства. Обухватио је 96 одсто планете. У њему
је учествовало 110 милиона људи, а половина учесника погинула.

Дан побједе над фашизмом биће обиљежен полагањем вијенаца на Споменик жртвама фашизма на бањалучком Тргу палих бораца, те пригодним програмом. Ресорно министарство је поводом 9. маја финансијски подржало одржавање концерта С.А.Р.С у Аквани, али није прецизирано с колико средстава.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар