Прњавор: Дјечак украо, па објесио пса

Једанаестогодишњак из Прњавора признао застрашујуће недело. Пред психологом, учитељицом и директором школе слегао раменима на питања зашто је усмртио штене

Република Српска 08.05.2014 | 07:20
Прњавор: Дјечак украо, па објесио пса

Једанаестогодишњи К. С., ученик петог разреда основне школе у Прњавору, након што је украо и потом се са њим поиграо, обесио је комшијиног пса о конопац у поткровљу напуштене куће!

О томе су обавештени и алармирани полиција, Центар за социјални рад, Друштво за заштиту животиња, као и одговорни у школи.

Шокирани Љубо Митровић (65), власник злосрећног тромесечног псића, потврдио је „Новостима“ да је дечак признао шта је урадио.

“Згрожени смо начином на који је живот окончао наш недужни Рио. Поготово да је ту морбидну егзекуцију режирало и извело дете”, не скрива своје огорчење Љубо Митровић, чији унуци Немања и Милош још живе у уверењу и нади да ће им се однекуд појавити њихов љубимац, пошто се нико од укућана није усудио да им сопшти страшну истину”.

Он је без имало кајања, психологу, педагогу, учитељици и директору школе признао да је обесио нашег Рија. Бранио се слегањем рамена.


Језиви призор на тавану напуштене куће у Улици Живојина Прерадовића без броја, надомак магистралног пута Бањалука - Прњавор, шокантно је деловао чак и на полицајце.

Беживотно тело псића, са конопцем око врата, везаног за греду поткровља, подсећало је на сцене из хорора.


“Тражимо да се случај детаљно и адекватно истражи. Очито је да су у њему заказали родитељи, али и социјална и васпитно-образовна установа. На потезу је целокупно друштво да покуша дечака вратити на прави пут. Јер, познато је да су највеће масовне убице, силоватељи и криминалци, претходно почињали и тренирали се мучењем и убијањем животиња - упозорава за београдску штампу Богдана Мијић, из Друштва за заштиту животиња НОА Бањалука.

Како се испоставило, К. С. је, искористивши одсуство домаћина, псића украо из дворишне зграде.

Притиснут доказима, пошто је уочен из комшилука, дечак је власника одвео до места злочина. Полиција је направила увиђај и предмет проследила Центру за социјални рад.

У овој установи ће покушати да нађу решење, с обзиром да је реч о млађем малолетнику, против којег по закону РС није могуће подношење кривичне пријаве.

Северин Митровић (38), син Љубе, а отац дечака Немање и Милоша, каже да је, у њиховом разговору, мајка К. С. слегала раменима, немоћна да било шта поправи у синовљевом понашању. Сазнајемо да је К. С. дете разведених родитеља.

Псић Рио био је миљеник не само деце у улицама Јована Дучића и Живојина Прерадовића.

Међутим, сада су се међу станаре овог прњаворског кварта уселили не само туга већ и – страх!

На површину испливавају детаљи ранијег асоцијалног понашања К. С. Не само на улици, већ и у школи.

“Једном приликом о врбу је обесио комшијиних пет мачића! Осим за животиње, забринути смо и за нашу децу”, истичу узнемирени и огорчени станари.

Коментари / 0

Оставите коментар