У Парагвају одржан избор за "Мис дебељуцу"

У Асунсиону, главном граду Парагваја, одржао се врло занимљив и другачији избор за мис. У питању је традиционални избор за "Мис дебељуцу" који је осмишљен да би подигао самопоуздање женама, јер је чак 57 посто популације ове земље гојазно.

Занимљивости 07.05.2014 | 17:18
У Парагвају одржан избор за "Мис дебељуцу"

Ове године, победница је Монсерат Монхес (24), која је студенткиња психологије и професорка музике. Она је признала да је цео живот пуначка, али и да је увек била лепа.

- Ово је први пут да учествујем на оваквом такмичењу и није ми фалило ни храбрости ни самопоуздања, а овде сам да бих показала женама које су гојазне да могу да воле себе - рекла је Монсерат.

На такмичењу је учествовало 15 девојака, а у публици су се нашли њихови бројни пријатељи и чланови породице. Организатор овог догађаја истакао је да није лако одржати овакво такмичење, јер је Парагвај врло контрадикторан.

- Није лако одржати избор за "Мис дебељуцу", јер у Парагвају има много жена и мушкараца који се боре са гојазношћу и дискриминацијом због свог изгледа - рекао је Ефе Берас.

Око 57 процената популације ове земље је гојазно, открило је њихово министарство здравља, а 22,8 процената становништва је морбидно гојазно.

За Дијану Ћаморо, студенткињу медицине која је прошле године победила на овом избору, титула најлепше дебељуце донело јој је и добро и лоше, јер се још више суочавала са дискриминацијом. Зато се сада осећа много растерећено када је титулу пренела на Монсерат, јер сада има више времена да се посвети студијама и пракси коју похађа у болници.

На крају вечери, у четири сата ујутру, неке кандидаткиње су биле толико гладне, да су изашле и купиле пљескавице у киоску испред места где се одржавало такмичење и без имало гриже савести уживале у типичном парагвајском хамбургеру од телетине, са јајетом и салатом.

Коментари / 0

Оставите коментар