Бивши помоћник директора ојадио "Комуналац"

Кантонални суд Тузла потврдио је оптужницу против Мирзе Бајића /55/ из Тузле због сумње да је као одговорно лице у Јавном предузећу "Комуналац" Тузла злоупотријебио положај и овлашћења, чиме је овој фирми причињена материјална штета у износу већем од милион КМ.

Босна и Херцеговина 07.05.2014 | 14:45
Бивши помоћник директора ојадио "Комуналац"

Постоји сумња да Бајић од 2003. до 2008. године, док је обављао функцију помоћника директора за економско-финансијске послове у овој фирми, није обављао своје службене дужности, јер није пратио и анализирао стање дуга већег броја правних лица који се константно повећавао према "Комуналцу", нити је наложио сравњавање дуга и потраживања тих купаца.

У оптужници се наводи да Бајић није контролисао рад књиговође купаца и добављача у "Комуналцу", који је закључио више стотина вишестраних компензација по којима су потраживања "Комуналца" неосновано наплатиле двије фирме са подручја Тузланског кантона, иако према њима "Комуналац" није имао никакве обавезе, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва у Тузли.

У оптужници је наведено да су двије фирме неосновано наплатиле потраживања "Комуналца" у укупном износу од 1.039.000 КМ и на тај начин им је прибављена имовинска корист, док је "Комуналцу" причињена штета у овом износу.

Једна од фирми је током наведеног периода наплатила потраживање "Комуналца" у износу од 727.000 КМ, док је друга наплатила износ од 312.000 КМ.

Књиговођа у "Комуналцу", чији је рад директно надзирао оптужени, преминуо је 2008. године.

Коментари / 0

Оставите коментар