Бил Клинтон ме је искористио, жељела сам да се убијем

Бивша љубавница Била Клинтона, Моника Левински је прикинула вишегодишње ћутање и рекла да је током скандала пожелела и да се убије, објавио је "Венти фер" у ексклузивном чланку.

Свијет 07.05.2014 | 07:20
Бил Клинтон ме је искористио, жељела сам да се убијем

"Дубоко жалим због онога што се догодило између мене и председника Клинтона", започела је Моника прву исповест након дугог низа година ћутања.

"У неким круговима сматрају да ми је Клинтон платио да ћутим. Зашто бих се иначе суздржавала од тога да проговорим о свему, мисле они. Уверавам вас да је то далеко од истине. Коначно сам одлучила да дам мојој прошлости сврху, а колико ће ме то коштати, ускоро ћу сазнати", рекла је Левински.

Засад су објављени тек исечци чланка, који ће у целост "Венити Фер" објавити за неколико дана, а у њему је она остала при томе да је њена афера с Клинтоном била између две одрасле особе које су пристале на њу.

Оно што ју је највише погодило је било јавно понижење које је доживела у скандалу који је трајно утицао на њен живот.

"Наравно, шеф ме је искористио, али ћу увек остати при томе да се радило о вези на коју смо обоје пристали. Злостављање је кренуло касније, када сам постала жртвени јарац како бих заштитила његову позицију. Клинтонова администрација, остали политичари и медији су ме жигосали, а тај је жиг остао јер је био прожет моћи" сматра Левински и тврди да је после скандала одбила понуде које би јој донеле преко 10 милиона долара.

"Није ми се чинило да радим исправну ствар", открила је Левински.

Послије афере је живела у Лондону, ге је магистрирала социјалну психологију. Живела је и у Лос Анђелесу, Њујорку и Портланду.

Један од догађаја који ју је посебно потресао догодио се се 2010. године када је бруцош Тајлер Клементи (18) тајно снимљен док се пољубио с мушкарцем због чега је починио самоубиство.

Левински пише да је плакала када је чула за тај случај, због чега је њена мајка била посебно узнемирена.

"Проживљавала је 1998. годину када ме није испуштала из вида. Тада сам била склона самоубиству па је недељама била уз мој кревет. Због страха и срамоте које сам проживљавала бојала се да се не убијем. Бојала се да ћу дословно умрети од срама" тврди Моника.

Трагедија младог студента је променила значење њене патње.

"Можда ћу, ако поделим своју причу, помоћи другима у тренуцима њиховог највећег понижења. Питам се како пронаћи и дати сврху својој прошлости", каже Левински.

"Можда сам и прва особа чије је глобално понижење дошло захваљујући интернету," закључила је Левински.

Коментари / 0

Оставите коментар