Укинут притвор Давору Елезу

Суд БиХ донио је рјешење о укидању притвора Давору Елезу, брату вође злочиначке организације Дарка Елеза, те одредио мјере забране.

Босна и Херцеговина 06.05.2014 | 20:42
Укинут притвор Давору Елезу

Давору Елезу забрањени су напуштање мјеста боравка, путовања и састајање с одређеним особама, те је обавезан да се јавља два пута седмично, понедјељком и петком од девет до 11 сати, у Центар јавне безбједности Источно Сарајево.

Елез и Милосав Весковић (36) данас су се у Суду БиХ изјаснили да нису чланови злочиначке организације којом је руководио Дарко Елез, те су негирали кривицу за друга тешка кривична дјела за која их терети Тужилаштво БиХ у предмету "Лутка".

Елез се предао Граничној полицији БиХ у понедјељак, док је Весковић ухапшен јутрос на граничном прелазу Каракај.

Тужилаштво БиХ данас је, уз сагласности с одбраном Давора Елеза, затражило да му Суд укине притвор и одреди мјере забране. Као олакшавајућу околност, Татјана Савић, Елезов адвокат, изнијела је чињеницу да се Елез сам предао полицији.

Елез, који је држављанин БиХ и Србије, био је недоступан Тужилаштву БиХ те је судски поступак у односу на њега и његовог брата Дарка био одвојен. Живио је у Београду са супругом и троје малољетне дјеце. Весковић је такође наводно био у Србији, а према незваничним информацијама, он је добио позив Суда БиХ да се јави и кренуо у БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар