Оптужница због повреде тајности поступка

 

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против некадашњег приправника у Суду БиХ Жељке Букмир, јер је осумњиченом за организовани криминал пренијела да се против њега и више других лица води истрага и да им прислушкују телефони.

Босна и Херцеговина 06.05.2014 | 11:17
Оптужница због повреде тајности поступка

 

Букмирова /32/, која је држављанка БиХ и Хрватске, оптужена је за злоупотребу службеног положаја и повреду тајности поступка, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужница терети Букмирову да је крајем 2011. године, радећи као судски приправник у Суду БиХ, злоупотребила службени положај и повриједила тајност поступка у оквиру предмета који је Тужилаштво БиХ водило против више лица са подручја Херцеговине осумњичених за организовани криминал, кријумчарење, недозвољену производњу и растурање неоцарињене робе.

Након што је сазнала да у предмету, под кодним називом "Ота Море", Тужилаштво БиХ и Федерална управа полиције проводе посебне истражне радње, Букмирова је контактирала првоосумњиченог, кога је лично познавала, и пренијела му сазнања да се против њега и више других особа проводи истрага и да им се законито пресрећу телекомуникације.

Осумњичени припадници организоване групе, након тога престали су да комуницирају телефонима и промијенили су телефонске бројеве, што је довело до немогућности прикупљања доказа, те обуставе истраге у том предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Букмирову Тужилаштво терети да је злоупотријебила овлаштења и починила кривична дјела злоупотребе положаја или овлаштења у вези са кривичним дјелом - повреда тајности поступка.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар