Сумњиве притватизације у Федерацији БиХ

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ данас је са Рудником мрког угља Мостар и "Ватросталном" из Бусоваче допунила листу предузећа за које постоје индиције да су приватизована на сумњив начин.

Босна и Херцеговина 05.05.2014 | 19:16
Сумњиве притватизације у Федерацији БиХ


Из Владе ФБиХ саопштено је да ће информације о овим приватизацијама упутити надлежним тужилаштвима.

У наставку сједнице Влада ће размотрити Информацију о тренутном стању стендбај аранжмана с Међународним монетарним фондом.

Влада ће дати и мишљење на Нацрт програма о трговинској и економској сарадњи између влада Турске и Србије и Савјета министара БиХ за период од 2014. до 2016. године.

На сједници ће бити разматрано и изјашњење на амандмане које је на Приједлог закона о одузимању незаконито стечене имовине кривичним дјелом поднио Клуб посланика СББ-а у Представничком дому Парламента ФБиХ, као и Информација о стању на поплављеним подручјима.

На дневном реду данашње сједнице је и Приједлог уредбе којом се поближе уређује начин провођења појединих одредаба закона о пријевременом повољнијем пензионисању ратних ветерана, те Приједлог
допуна Уредбе о јединственој методологији за процјену штета од природних и других несрећа.

Предвиђено је разматрање Информације Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства о стању у прехрамбеној индустрији у 2013. години, доношење Рјешења о разрјешењу дужности привременог координатора за европске интеграције у име Владе ФБиХ, те покретање процедуре јавног конкурса за избор новог директора Федералне управе Цивилне заштите.

Коментари / 0

Оставите коментар