Комшићева апелација због одлуке о пребивалишту

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић упутиће апелацију Уставном суду БиХ поводом доношења Одлуке Владе Републике Српске о вршењу провјере тачности и истинитости података приликом пријаве пребивалишта на територији Српске.

Босна и Херцеговина 05.05.2014 | 15:38
Комшићева апелација због одлуке о пребивалишту

"Након што је Одлука објављена у `Службеном листу Републике Српске`, 24. априла стекли су се формални
услови за покретање апелације пред Уставним судом БиХ", саопштено је из Предсједништва БиХ. Влада Републике Српске донијела је 17. априла Одлуку о вршењу провјере тачности и истинитости података приликом пријаве пребивалишта на територији Републике Српске.

Предсједник Владе Жељка Цвијановић изјавила је тада да је ова одлука привременог карактера и да ће важити до доношења закона о пребивалишту на нивоу БиХ. Она је навела да је одлуком прописано да је лице које пријављује пребивалиште дужно да достави један од четири доказа наведених у одлуци, који су у складу се европским стандардима и који су наведени и у тексту предложеног закона о пребивалишту.

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Српско Сарајево

05.05.2014 15:04

Комшић-бег мора нешто смислити јаче до избора, ово му је вала баш безвезе. А знам да га плаши свако доказивање истине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.05.2014 18:25

Овај је одавно спреман за стручну помоћ. Њега само Муслимани воле јер ради за њих више од Бакира. У складу са "европским превилима" да пријавиш 15теро у једнособан стан или да се грађани друге државе пријаве за гласање. Иди Жељко и тражи психолога да не млатиш глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

05.05.2014 20:43

па ста се комсиц буни, у федерацији ниси могао повратити имовину ако ниси био негдје код њих пријављен и то су долазили у провјеру пребивалиста. ови наси полтрони то незнају и не умију да му зацепе уста.

ОДГОВОРИТЕ