Шта су први кораци нових министара Владе Србије?

Учинићемо све да помогнемо посрнулој грађевинској оперативи, спречимо махинације у путној привреди и да убрзамо изградњу аутопутева, каже подпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић.

Србија 02.05.2014 | 20:57
Шта су први кораци нових министара Владе Србије?

Потпредпредседник Владе и нови министар саобраћаја, инфраструктуре и грађевине Зорана Михајловић за београдску штампу каже да ће се већ првог маја састати са свим директорима јавних предузећа, агенција и дирекција из њеног ресора.


“Пре свега, најважније је спречити да нам деца гину у саобраћају и о томе ћу причати са свим надлежнима из те области од којих очекујем конкретне предлоге”, наводи Михајловићева. Она каже да је важно убрзати радове на коридорима 10 и 11 , јер без саобраћајне инфраструктуре нема ни инвестиција.

Нови министар пољопривреде Снежана Богосављевић-Бошковић у изјави за србијанску штампу каже да су први кораци који су и пресудно битни усвајање стратегије пољопривреде и примена Закона о подстицајима у пољопривреди.

“Доследна примена овог закона је битна, да наши пољопривредници добијају средства као подстицај и то у свим сегментима пољопривреде”, каже Богосављевић-Бошковић.

Доношење новог закона о енергетици биће приоритет за Александра Антића, новог министра енергетике и рударства.

“Влада је повукла из скупштине предлог тог закона. Са својим тимом, који ћу оформити у најкраћем могућем периоду, треба да га погледам, а онда и да га вратим у парламент”, објашњава Антић.

Иако је задржао стари ресор, Расим Љајић, министар трговине, телекомуникација и туризма, каже да ће и у његовом министарству бити новина и најављује доношење новог закона о потрошачима, а први пут ће бити направљен и закон о берзама.

“Даћемо већу важност ресору туризма, који је до сада био пасторче, јер је увек био део великих министарстава”, прича Љајић.

Братислав Гашић, министар одбране, каже да га чека детаљно упознавање са ситуацијом у Министарству.

Коментари / 0

Оставите коментар