Влада Србије: Возила само за највише државно руководство

Прописан је и начин рационалног коришћења службених возила, како би се постигле максималне уштеде и обезбедила ефикасност у раду, као и да право на службено возило високе класе на сталном коришћењу имају председник Републике, председник Народне скупштине, председник и потпредседници Владе, председник Уставног суда и председник Врховног касационог суда.

Србија 01.05.2014 | 11:21
Влада Србије: Возила само за највише државно руководство

Влада Републике Србије донела је одлуку да у министарствима, посебним организацијама и службама Владе, Републичком јавном правобранилаштву и јавним агенцијама радно време почиње у 7.30 часова и завршава се у 15.30 часова.

Ова одлука је донета с циљем постизања боље и ефикасније органзације радног времена, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Влада Србије усвојила је и Уредбу о начину коришћења службених возила у својини Републике Србије, којом је прописано да право на службено возило високе класе на сталном коришћењу имају председник Републике, председник Народне скупштине, председник и потпредседници Владе, председник Уставног суда и председник Врховног касационог суда.

Такође, на данашњој седници Владе Србије, прописан је начин рационалног коришћења службених возила, како би се постигле максималне уштеде и обезбедила ефикасност у раду.

Влада Србије именовала је данас Новака Недића за генераног секретара Владе.Недић, из угледне правничке породице, дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду.

Као волонтер приправник од 2005. до 2007. године радио је у Трговинском суду у Београду, Специјалном одељењу Окружног суда у Београду и као приправник у Адвокатској канцеларији Недић, основане 1926. године.

У именик Адвокатске коморе Београда уписан је 2007.Бави привредним и кривицним правом, а стекао је Сертификат посебних знања из права детета и кривицно правне заштите малолетних лица.

Говори енглески језик.Његов претходник на месту генералног секретара Владе Вељко Одаловић именован је данас за генералног секретара Министарства спољних послова.

Влада Србије донела је закључак којим се Пројекат уређења дела приобаља Београда - „Београд на води“ утврђује као пројекат од значаја за Републику Србију.

Влада је усвојила Предлог закона о измени закона о безбедности саобраћаја на путевима и упутила га Народној скупштини на разматрање по хитном поступку.

Коментари / 0

Оставите коментар