СДС: Народ тражи правду!

Ко тврди да заиста воли и штити Републику Српску, не смије да је поткрада, не смије да њеном народу чини неправду и не смије да је гура у сукобе.

Република Српска 30.04.2014 | 14:18
СДС: Народ тражи правду!


Изгледа да је режим заборавио да Република Српска није створена из хира и прохтјева, већ из пријеке потребе да се сакупимо бар на једном дијелу ове територије и ту нађемо спас и будућност. Дрска је и безобразна кампања којом Додикова власт покушава да уљепша слику стварног стања.

Па зар заиста вјерују да ће гурањем испред себе имена Гаврила Принципа, Николе Тесле и Иве Андрића, сакрити свој лажни патриотизам, научно и привредно посрнуће, кризу морала, урушавање просвјете и културе?

Не смијемо да дозволимо да историја Републике Српске буде историја пљачке.

Режим је изгубила свако право да тражи повјерење, јер није испунио нити једно од својих обећања; нема борбе против корупције, нема нових радних мјеста, нема ревизије приватизације - иако народ годинама чека на то. Уосталом, и оно најважније обећање које је Додикова власт дала, обећање да ће Република Српска бити самостална у односу на БиХ, данас, када су нам потпуно празне благајне и када је нарушено повјерење у Републику Српску, изгледа даље него икада до сада.     

Потребне су промјене! Промјене свега оног што нам данас смета.

Народ тражи правду, борбу против корупције, тражи да неко покрене привреду и да га запосли; Република Српска тражи и помиритеље који ће народ, изнутра завађен и посвађан због политике завади па владај, помирити, а затим и ујединити у борби за боље дане.  

Политика је избор могућег. На сљедећим изборима постоје два могућа избора. Могуће је подржати Додикову власт у ономе што чини и надати се да ће они поправити стање. Ми не вјерујемо у такву
могућност, јер су они одговорни за постојеће стање и оно је посљедица њиховог рада, њиховог начина размишљања и њиховог понашања на власти.

Друга могућност је, заправо, једини прави избор - свеобухватне промјене за Републику Српску. То је обавезан смјер!

Постоје и они који кажу да треба градити трећи пут. Они се плаше истинских промјена. Они нам поручују да се ујединимо са режимом и да у таквом јединству тражимо спас за Републику. Сматрамо да је то погрешна оцјена, јер актуелна власт због тога неће постати нимало чистија, нити се на тај начин могу десити суштинске промјене.

Вријеме је да политичари покажу потребну озбиљност и искрену захвалност Републици Српској и свима који је доживљавају као своју отаџбину, а посебно онима који су поднијели жртве у њеном стварању. То се са главним протагонистима актуелног режима не може постићи.    

Због тога смо одлучили да не остављамо простор за грешку и шпекулације. Одлучили смо да будемо у Савезу за промјене и да мобилишемо све здраве политичке снаге и све грађане. Савез за промјене је савез са народом.

На предстојећим изборима Савез за промјене представљаће наши заједнички кандидати за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва Босне и Херцеговине из Републике Српске. То је начин да ујединимо сваки облик подршке промјенама у Републици Српској и да не оставимо простор за изборне манипулације. Наши изабрани представници имају обавезу да у циљу остваривања промјена усвоје:

- Закон о испитивању поријекла и одузимању незаконито стечене имовине,

- Закон о незастарјевању кривичних дјела из процеса приватизације,

- Закон о сукобу интереса,

- Закон о систему плата у јавном сектору,

- Закон о управљању и заштити природних ресурса,

и сет закона и измјена и допуна закона у области финансија и пореске политике.

 

 

Увјерени смо да ће усвајањем ових закона бити ојачан правни поредак у Републици Српској, а што је основни предуслов за побједу над свим другим неправдама и недаћама под чијим теретом живи народ
Републике Српске. Само уједињени у Савезу за промјене можемо Рапублици Српској обезбједити будућност, мир и стабилност.


Проглас Српске демократске странке

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

борац рс

30.04.2014 12:14

Стета овако лијепо писање о тако никаквом цовјеку као сто је Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

30.04.2014 13:08

СДС један једини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

30.04.2014 15:19

Додику треба набацити лисице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

30.04.2014 21:15

РС је настала борбом , док смо гинули баааја је шверцовао - који ће онда борац сем Ћургугузе гласати за њега!?

ОДГОВОРИТЕ