Замјеник министра или НАТО лобиста?!

Центар за хуману политику упутио је отворено писмо Савезу независних социјалдемократа у вези НАТО лобистичких активности и ставова замјеника министра иностраних послова БиХ Ане Тришић – Бабић.

Босна и Херцеговина 29.04.2014 | 21:01
Замјеник министра или НАТО лобиста?!

У писму се наводи да у дневним новинама блиским овој партији, она о НАТО изјављује да је сада потребан Европи и нама као и 1949. године.

Да је најуспјешнији војно-полтички савез у историји Европе, да је савез равноправних и суверених држава, да обезбјеђује трајни мир, безбједност и развој демократије и да грађани БиХ боље разумију његове вриједности од политичких елита, што је много боље мишљење о НАТО, него што га имају његови функционери, чланице и други плаћени лобисти.

С обзиром да су овакви ставови и активности у супротности са партијским програмским опредељењем о демилитаризацији БиХ и референдумском изјашњавању о чланству у НАТО, као и са ставом предсједника СНСД да је против чланства БиХ у НАТО, овај центар тражи од СНСД да јавно одговори на следећа питања...

Чије ставове заступа Ана Тришић - Бабић, да ли подржава њене активности и ставове о НАТО, ко је плаћа за ове активности лобирања, да ли је због оваквог понашања у сукобу интереса, да ли ће покренути поступак за њену смјену, да ли су промијенили или ће ускоро промијенити став о демилитаризацији и чланству у НАТО и да ли ово кокетирање, лицемјерје и непринципијелност имају везе са тражењем или добијањем иностране подршке пред овогодишње изборе у БиХ?

На крају писма центар истиче да је у најбољем интересу грађана и народа у БиХ да се систем међународне колективне безбједности успостави у оквиру Уједињених нација, као и да се уведе уставна забрана учешћа БиХ и њених грађана у ратовима против других држава и забрана приступа БиХ војним и политичким савезима који су у служби геополитичких, неоколонијалних и сличних интереса великих и богатих држава.

Наводи се у писму које је потписао предсједник центра, Момир Дејановић.

Коментари / 0

Оставите коментар