Пропала још једна лицитација “Новотекса“ (ВИДЕО)

И шести пут нико није био заинтересован да на лицитацији купи нови погон "Новотекса" по цијени од 3 570 000 марака, а у мају ће бити одржана Скупштина повјерилаца на којој ће се донијети одлука о предузећу које је због дуга од 60 000 000 марака отишло у стечај.

Република Српска 29.04.2014 | 18:18
Пропала још једна лицитација “Новотекса“ (ВИДЕО)

Стечајни управник Лазар Ђурђевић тужио је предузеће "Имекс-интернационал" јер није платило закуп и друге обавезе.

"И шеста лицитација је пропала, а пошто до сада није било заинтересованих предложићу Скупштини повјерилаца да смањи поново почетну цијену. Ја сам поднио тужбу против предузећа "Имекс-интернационал" које је било закупило постројења "Новотекса", али није измирило своје обавезе"- каже Лазар Ђурђевић, стечајни управник "Новотекса"


И док је трајала лицитација испред "Новотекса" поново су се окупиле раднице како би сазнале да ли се назире крај њихове шестогодишње агоније. 

Слободанка Пикић, бивша радница "Имекс-интернационала" и "Новотекса" каже да више не могу овјерити
здравствену књижицу.

"Ми желимо да се вратимо на посао, да нам се исплате заостале плате и да Влада поново покрене производњу. Од јуче не можемо овјерити здравствене књижице јер нису плаћене обавезе за пензијско и здравствено осигурање" 
 
Умјесто новог погона у ком је могућа производња, бивши директор "Николе Тесле" Драган Вучетић раније је за 406 000 марака купио стари срушени погон "Новотекс", а то је само један у низу сулудих потеза који је угрозио опстанак текстилне индустрије.

Ми смо дошли до података да је Вучетић док је био директор Јавног предузећа у Њемачкој основао своје приватно предузеће "Никола Тесла ГМБХ" са регистарским бројем ХРБ 77397 на адреси Медиа-парк у Келну.

За сада нико од надлежних не жели да каже какве су трансакције обављане, и да ли је у сумњивим пословима веома искуни Вучетић преко своје приватне фирме у Њемачкој можда извлачио средства из нашег јавног предузећа: То би свакако требали утврдити истражни органи који би прегледом документације која се крије од очију јавности можда утврдили прави узрок проблема нове текстилне индустрије у Херцеговини.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Боб Роцк

29.04.2014 16:59

Ма пропали смо ми сви са ,,овим" као бабин тросјед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

29.04.2014 17:24

Докле висе да трпимо? Све пропала до пропале инвестиције. Ма пљацка невидјена. Ово нема нигде! Унистисе нас, Јадан народ нема куд. Тесла текстил превара, аеродром превара, Цеси да граде терму превара, Дабар превара,,, сви вуцетицеви потези превара, пилане, воцњаци, фарме, итд. Само цланови подобни добивају послове у електропривреди и узимају насе плате. Врхунац јаваслука и пљацке. Ма доста вас је висе!

ОДГОВОРИТЕ