Из Фоче у Бањалуку по своја права! (ВИДЕО)

Миладина Божановића и Богдана Милетића мука је натјерала да чак из Фоче дођу у Бањалуку и од надлежних потраже своја права.

Република Српска 29.04.2014 | 19:34
Из Фоче у Бањалуку по своја права! (ВИДЕО)

Одликованом Милетићу, борцу И категорије и РВИ, ћерка је погинула у одбрамбено-отаџбинском рату. Годинама тражи да му се ријеши стамбено питање, а ових дана добио је тек алтернативни смјештај. 

Божановић је од БОРС-а тражио средства за самозапошљавање, а након одбијања није му јасно ни зашто је одбијен ни колико је бодова укупно имао.

Овај рат узео му је најмилије, уништио здравље и оставио га самог да се без крова над главом бори са сином инвалидом. Ћерка Ранка погинула је на ратишту у 24 години. Иза ње је  остало признање и одликовање, од ког се, нажалост не може живјети.

Овај старац нема много захтјева. Само да му се обезбједи оно што надлежни већ годинама  у медијима говоре. Породице погинулих морају нити стамбено збринуте, а њему је тек недавно обезбјеђен алтернативни смјештај, који  и није трајно рјешење.

У Борачкој организацији Републике Српске тврде да нису упознати са овим случајем, али да постоји могућност да се тај проблем ријеши.

Миладин Божановић има другачују муку. Тражио је средства за запошљавање. Тврди да га је борачка организација у Фочи закинула, а БОРС  потпуно одбацио.

А тражио је само да му се одговори колико је тачно имао бодова?

Сада живи од 119 марака  мјесечно социјалне помоћи и борачког додатка.  Божановић се неколико пута писмено обраћао  руководству  БОРС-а, међутим  Пантелија Ћургуз тврди да није упознат с овим случајем.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ђоле

29.04.2014 20:02

Велика срамота за БОРС и Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ