Обамин рејтинг све лошији

Популарност председника Сједињених Држава Барака Обаме на најнижем је  нивоу икад, пошто су Американци незадовољни његовим потезима на пољу економије, здравствене заштите и кризе у Украјини, показују најновија истраживања јавног мњења.

Свијет 29.04.2014 | 21:18
Обамин рејтинг све лошији

 Како је пренео АФП, Обаму данас подржава само 41 одсто бирача, у односу на 46 пре само три месеца. Истраживање које су спровели "Вашингтон пост" и Еј-Би-Си (АБЦ) показује да Обамину економску политику подржава 42 одсто испитаника, 37 одсто је за спровођење нових мера здравствене политике, а само 32 одсто подржава председников приступ кризи у Украјини и односима с Русијом.

Како примећује "Вашингтон пост", лош рејтинг ће скоро извесно утицати и на успех демократских кандидата
на изборима који се одржавају на јесен.Републиканци, наиме, већ контролишу Представнички дом Конгреса и очекује се да ће задржати ту надмоћ, па ће главно питање предстојећих избора бити - да ли ће преузети и Сенат.

Истраживања показују и да ће одзив белих и старијих гласача, главног бирачког тела републиканаца, бити значајан на јесењим изборима, док међу младима и мањинама влада апатија - а баш захваљујући тим гласовима Обама је освојио оба председничка мандата, цитира АФП вашингтонски дневник.

Коментари / 0

Оставите коментар