Њујорк и Чикаго данас „протјерују“ електронске цигарете

Према новим законима у Њујорку и Чикагу, који ступају на снагу данас, електронске цигарете забрањене су у ресторанима, баровима и другим јавним местима. У Чикагу се забрана односи на затворена јавна места, док у Њујорку она обухвата и паркове и плаже.

 

Свијет 29.04.2014 | 13:17
Њујорк и Чикаго данас „протјерују“ електронске цигарете

Забрана је изазвала расправу између здравствених званичника, индустрије електронских цигарета и њихових корисника по питању будућности електронских цигарета.


Посланик Џејсон Ирвин гледа електронску цигарету која је кружила по сали током дискусије у Градској скупштини Чикага на ову тему Поборници електронских цигарета наводе да оне служе превенцији поновне
популаризације пушења, посебно међу тинејџерима који би, како се оцењује, електронске цигарете могли прихватити као пут ка обичним цигаретама.

Електронске цигарете имају никотинску базу, препоручују познате личности и имају арому која подсећа на бомбоне, што одговара тинејџерима, упозоравају законодавци.

Корисници и произвођачи електронских цигарета кажу да им је дато лоше име, што доводи до тога да их људи мешају са обичним цигаретама.

Они додају да ће најновија забрана лоше утицати на ентузијазам људи који желе алтернативу дуванским производима.

Коментари / 0

Оставите коментар